Верховна Рада заборонила салюти, феєрверки та петарди

Верховна Рада заборонила салюти, феєрверки та петарди

Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів», яким забороняється використання, продаж та передача феєрверків, салютів та петард.

Законопроєкт № 7438 підтримали 290 нардепів.

Забороняється використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард. Але! Заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами, – зазначив Олексій Гончаренко.

Як зазначено у пояснювальній записці, звукові та світлові ефекти від використання піротехніки наносять шкоду психологічному здоров’ю населення у воєнний час через їх подібність до звуків вибухів, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст.

Проте незважаючи на воєнний стан та напругу в суспільстві деякі громадяни продовжують використовувати піротехніку навіть у найбільш постраждалих від збройної агресії росії містах. Зокрема у засобах масової інформації активно поширюється інформація щодо запуску феєрверків у місті Буча Київської області, в якому через окупацію та масові обстріли загинула велика кількість людей, – сказано у записці.

Зокрема, законом забороняється використання будь-яких феєрверків, зокрема салютів та петард, та проведення будь-яких заходів з використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин (крім сценічних піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1). При цьому піротехнічними виробами можуть користуватися ЗСУ, Національна поліція та аварійно-рятувальні служби.

Також забороняється продаж та передача будь-яким способом феєрверків, зокрема салютів та петард, крім феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки та незначний рівень шуму (але їх не можна продавати особам молодше 16 років).

Нагадаємо, Штаб Головнокомандувача ЗСУ прийматиме рішення про наступ в останній момент – Данілов

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Банківські відділення відкриватимуть для клієнтів, якщо не буде загрози, - Гетманцев Банківські відділення відкриватимуть для клієнтів, якщо не буде загрози, - Гетманцев
Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетманцев запевнив, що банківські відділення працюватимуть у тих населених пунктах і в той час, коли не буде загрози.
Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео) Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео)
На тлі нової агресії Росії Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю. Напередодні Олексій Резніков висловився за легалізацію зброї.
Loading...
Load next