Екскомандира львівського «Беркуту» заарештували в залі суду у справі Майдану

Екскомандира львівського «Беркуту» заарештували в залі суду у справі Майдану

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів Офісу Генерального прокурора та застосував до колишнього командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України у Львівській області запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Його взяли під варту у залі суду, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Під час слідства встановлено, що 18 лютого 2014 року експравоохоронець, на виконання явно злочинного наказу, для залякування населення організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту. Його метою було перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України.

Експравоохоронець забезпечив без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування підпорядкованими співробітниками МОП «Беркут» спеціальних засобів та вогнепальної зброї.

Такі його дії призвели до вбивств 3 мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень - 5, середньої тяжкості – 43, легких – 77.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

На цей час за вказаними подіями до кримінальної відповідальності притягнуто ряд керівників органів внутрішніх справ, які безпосередньо організували вчинення зазначених злочинів, у тому числі колишнього Міністра внутрішніх справ України, його заступника, керівництво ГУМВС України в м. Києві, а також виконавців з-поміж співробітників МОП «Беркут».

Нагадаємо, З 1-го травня більша частина Львова знову буде без гарячої води

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані
Дії колишнього командира роти призвели до тяжких наслідків. Правоохоронці вимагають, аби підозрюваного взяли під варту.
Обвинувачені у викраденні активістів Майдану можуть вийти на волю Обвинувачені у викраденні активістів Майдану можуть вийти на волю
Обидва обвинувачені вже переховувались від органів слідства: один ㅡ кілька місяців, інший ㅡ 6 років.
Loading...
Load next