Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані

Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані
Дії колишнього командира роти призвели до тяжких наслідків. Правоохоронці вимагають, аби підозрюваного взяли під варту.

Колишньому командиру Беркуту в Харкові оголосили про підозру через незаконне перешкоджання протесту на Майдані Незалежності 18 лютого 2014 року.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

У повідомленні йдеться про події 18 лютого 2014 року в Києві. За версією слідства, підозрюваний організував «вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту», аби зупинити рух мітингувальників від Майдану незалежності до Верховної Ради.

З цією метою експравоохоронець забезпечив без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування співробітниками МОП «Беркут» спеціальних засобів та вогнепальної зброї. Такі дії колишнього командира роти «Беркуту» призвели до тяжких наслідків, у тому числі вбивств трьох мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 11 особам, середньої тяжкості – 59, легких – 129, - зазначають у Офісі генпрокурора.

Підозрюваному екскомандиру «Беркута», який підпорядковувався управлінню Міністерства внутрішніх справ у Харкові, інкримінують статті за:

  • організацію, на виконання явно злочинного наказу, перевищення влади та службових повноважень правоохоронцями,
  • організацію терористичного акту,
  • незаконне перешкоджання проведенню мітингів,
  • умисні вбивства,
  • заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень.
Читайте також
Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка
Суд поновив на службі обвинуваченого в розстрілах на Майдані “беркута” Маринченка, який був обміняний в “ЛНР”.
Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників
Шевченківський суд міста Києва оголосив вирок і засудив до трьох років позбавлення волі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Євромайдану, який трапився в ніч проти 30 листопада 2013 року.
Двоє обвинувачених у викраденні активістів Майдану вийшли на волю Двоє обвинувачених у викраденні активістів Майдану вийшли на волю
Іван Новотний та Сергій Мисливий — обвинувачені у викраденні та катуванні Ігоря Луценка, Владислава Іваненка, Юрія Вербицького в січні 2014 року, унаслідок чого останній помер.
Loading...
Load next