Австрійський Пласт провів перепоховання видатного лікаря світової слави Степана Зощука

Австрійський Пласт провів перепоховання видатного лікаря світової слави Степана Зощука

Пласт у Австрії провели перепоховання видатного лікаря світової слави, пластуна, українця  доктора Степана Зощука, його дружини, української діячки у Австрії Ірини Прісневської-Зощук та дочки пластунки Одарки Світлани Ланг-Зощук.

Про це повідомляє PLAST – Ukrainischer у Фейсбук.

Як зазначає Пласт, проведення перепоховання не вдавалось реалізувати впродовж 5 років.

За підтримки українських інституцій на чужині, щедрих жертводавців та небайдужих доброчинців добились шанобливого ставлення до могили видатного лікаря. Було орендовано нове місце на цьому ж цвинтарі Герстгофер Фрідгоф у Відні, - зазначає Пласт.

Після перепоховання на черзі встановлення пам’ятника визначним діячам, учасникам національно-визвольних змагань.

Додамо, Степан Зощук був неодноразово заарештований польською владою. Мав приватну лікарську практику в Познані, працював лікарем Дружини українських націоналістів у Завбердорфі (Австрія), 1941–51 – у клініці Віденського університету. 1949 у Віденський лікарській школі нострифікував диплом, отримав ступінь доктора; спеціалізувався з загальній хірургії й урології. 1951–56 працював у французькому військовому шпиталі в м. Фельдкірх. 1956–66 мешкав у Сирії, 1966–80 – Ефіопії, після чого повернувся до Австрії. Вивчав вплив їжі на здоров’я людини, проблеми спорту та медицини. Зощук є автором публікацій на політичні теми в часописах «Новий шлях», «Шлях перемоги» та ін.

Нагадаємо, Новим головою Верховного Суду став Станіслав Кравченко

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Грузії після сходження на гору загинув український альпініст У Грузії після сходження на гору загинув український альпініст
Альпініст Петро Борис загинув відразу після сходження на гору Тетнульд - вершину головного Кавказького хребта.
Яка зарплата патрульних поліцейських у Львові?
Зазначимо що за останні 5 років у правоохоронців зросла заробітна плата.
Loading...
Load next