Уряд спростив процедуру оформлення паспортних документів для громадян

Уряд спростив процедуру оформлення паспортних документів для громадян

Уряд ухвалив постанову, згідно з якою Державна міграційна служба і дипломатичні установи зможуть отримувати витяги з Держреєстру актів цивільного стану громадян, що значно спростить процедуру оформлення паспортних документів для громадян.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідну постанову сьогодні схвалено на засіданні уряду. Напрацювання та супроводження цього документа здійснювалось у межах роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ через територію третіх країн в Україну, - ідеться у повідомленні.

Державна міграційна служба, її територіальні органи (підрозділи), закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу з реєстру.

Прийнята новація дозволить швидше відновити паспортні документи.

Також це оптимізує роботу державних органів, адже істотно скоротиться час обробки запитів на отримання паспортів.

Нагадаємо, Росія, ймовірно, спричинила найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття – Кулеба

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.
Loading...
Load next