Новий законопроєкт: Маєте борг за комунальні послуги - отримайте заборону купувати авто

Новий законопроєкт: Маєте борг за комунальні послуги - отримайте заборону купувати авто

7 червня 2023 року у Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроєкт № 9363 «Про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації виконавчого провадження», яким пропонують заборонити купувати авто боржникам за послуги ЖКГ. 

Про це написала ексочільниця Податкового комітету ВР Ніна Южаніна.

Відповідно до нього при реєстрації автомобіля в обов’язковому порядку здійснюватиметься перевірка на предмет того, чи є покупець у Єдиному реєстрі боржників.

У разі підтвердження інформації реєструвати транспортний засіб такому покупцю заборонять, — зазначила Южаніна.

Крім того, за її словами, банківські установи на вимогу судового виконавця повинні не продовжувати депозитні договори, сповіщаючи виконавця про суму депозиту в відсотках, а після — накладати арешт на депозит та передавати ці гроші в рахунок погашення боргу.

У Мін'юсті потребу у внесенні таких змін до законодавства пояснили тим, що це «зробить комфортним сплату боргу для добросовісних боржників».

Але навіть неможливість сплати рахунків за житлово-комунальні послуги теж вважається боргом, за який можуть бути накладені всі ці санкції.

А суди через несплату боргів за ЖКП, аліментів, кредитів тощо відбуваються зараз за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, Зеленський провів засідання РНБО: обговорили три ключові теми

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін планує позбавити права на військове майно тих, хто має тісні стосунки з РФ (фото) Кабмін планує позбавити права на військове майно тих, хто має тісні стосунки з РФ (фото)
Відповідний законопроєкт уже погодили у Кабінеті міністрів.
На порталі "Дія" з'явилася можливість оформити субсидії, - Шмигаль На порталі "Дія" з'явилася можливість оформити субсидії, - Шмигаль
Українцям стали доступні нові онлайн-послуги.
Деталі вибуху автомобіля у Дніпрі: у загиблих могли бути романтичні стосунки (відео) Деталі вибуху автомобіля у Дніпрі: у загиблих могли бути романтичні стосунки (відео)
У Дніпрі 15 вересня посеред вулиці вибухнула машина. Загинули дві людини – речниця ДСНС Дніпропетровської області Дарина Гречищева та інструктор долікарської допомоги Олексій Кавлак.
Loading...
Load next