За пів року в Україні держслужбовців стало на 2700 осіб менше

За пів року в Україні держслужбовців стало на 2700 осіб менше

Протягом першого півріччя 2023 року фактична чисельність працівників держорганів скоротилася на 2,7 тис. осіб.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Ефективна державна служба є ключовою складовою державного управління. Тому Міністерство фінансів продовжує публікувати інформацію щодо чисельності працівників апаратів державних органів. В інтерактивній аналітичній панелі («дашборді») подано інформацію щодо чисельності працівників державних органів за І та ІІ квартали 2023 року.

Цей інструмент дозволяє проаналізувати дані щодо граничної, фактичної чисельності працівників у державних органах, зокрема в органах судової влади та місцевих державних адміністраціях (без урахування органів сектору безпеки і оборони), простежити за динамікою змін, що відбуваються в чисельності протягом 2023 року та переглянути наявні вакантні посади в різних державних органах.

За оперативними даними, станом на 1 липня 2023 року у 107 органах державної влади фактично працює 173,1 тис. осіб. Водночас протягом першого півріччя 2023 року фактична чисельність працівників скоротилася на 2,7 тис. осіб.

В умовах воєнного стану слід зауважити, що ресурси держави мають бути спрямовані на забезпечення якості й ефективності діяльності державних службовців. Звісно, вкрай назріла потреба реформи держуправління в частині перегляду функцій тих чи інших державних органів та оптимізації чисельності за результатами функціонального аналізу. Однак прийняття концептуальних змін має базуватись на розумній кадровій політиці для ефективного використання фінансових ресурсів та подальшого забезпечення функціонування якісної державної служби, ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Нагадаємо, Суд звинувачує військового рф за згвалтування жительки Ізюмщини

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя
Журналісти вебсайту DOU провели власне дослідження, зокрема зібрали та об’єднали дані з різних джерел, так і опитали ІТ-спеціалістів щодо комфортного життя у містах України.
Як вплинув карантин на щастя українців: дослідження Як вплинув карантин на щастя українців: дослідження
Експерти Українського інституту дослідження щастя оприлюднили результати всеукраїнського дослідження впливу карантину на щастя українців, яке вони провели за допомогою анкетування з 31 березня по 10 квітня 2020 та 2021 рр.
Куріння вбиває: торік українці стали менше палити лише на 0,3%
Попри заборони та підвищення цін на тютюнові вироби поширеність куріння в Україні у 2020 році несуттєво знизилась. ВР розробляє нові обмеження не лише на традиційні сигарети, а й на електронні.
Loading...
Load next