Народні депутати запропонують Верховній Раді декриміналізацію порно

Народні депутати запропонують Верховній Раді декриміналізацію порно

Народні депутати подали до Верховної Ради законопроєкт щодо декриміналізації порнографії.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Проєкт Закону розроблено з метою декриміналізації діянь, пов’язаних з порнографією в частині, що не становить суспільної небезпеки, а також створення чи утримання місць розпусти і звідництва, як таких, що не заподіюють істотної шкоди, що посилить захист від втручання в приватне життя.

За словами нардепа, законопроєкт передбачає виключити статті 301 та 302 ККУ в існуючій редакції.

Водночас Железняк пояснив, що кримінальна відповідальність залишиться виключно за: «порно без згоди (порнопомста, deep fake), екстремальне порно (насильництво, зоо-, некрофілія), порно з дітьми і для дітей».

Аби не було спокуси маніпулювати: сутенерство, втягнення в проституцію та торгівля людьми теж лишаються кримінальними злочинами (це окремі статті), - додав він.

Зазначається, що ухвалення законопроєкту «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо забезпечення свободи від втручання в приватне життя людини» спрямоване на захист осіб від притягнення до кримінальної відповідальності за діяння, що не містять суспільної небезпеки, та реалізацію положень Конституції України, які спрямовують діяльність держави на захист прав і свобод людини та їх гарантії, в тому числі права на невтручання в особисте життя.

Також після ухвалення очікується зменшення корупції та витрат часу правоохоронних органів на переслідування осіб за суспільно безпечні діяння та покращення ефективності боротьби з розповсюдженням порнографії без згоди особи, яка у ній зображена, а також екстремальної порнографії та посилення запобіжників розповсюдження порнографії серед неповнолітніх.

Окрім того, очікується збільшення податкових надходжень та вихід з тіні порнобізнесу в тій частині, де відбудеться декриміналізація.

Нагадаємо, У Луганській області російські окупанти звільняють невигідних для них колаборантів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Loading...
Load next