Припинено страйки на британському заводі з виробництва Storm Shadow

Припинено страйки на британському заводі з виробництва Storm Shadow

Міністерство оборони Великої Британії погодилось почати переговори з працівниками заводу в Північному Ейрширі (Шотландія), де виробляють ракети Storm Shadow, які мали страйкувати через незадовільні умови праці.

Про це повідомляє The Guardian.

Понад 50 членів шотландської профспілки GMB мали протягом двох тижнів, починаючи з 21 серпня, страйкувати з вимогою підвищення заробітної плати й доплат працівникам заводу. Він належить агентству британського Міноборони.

Страйк розпочався у липні з низки одноденних зупинок виробництва і отримав підтримку українських профспілок, українського опозиційного депутата та представника Шотландської національної партії Дейва Дугана.

Міноборони Британії, як очікується, запропонує профспілці нові пропозиції щодо покращення оплати праці для тих працівників, які виконують "не ремісничі" функції, як-то переміщення й завантаження ракет.

Також відомство заявило, що страйк не вплине на поставки Storm Shadow в Україну, а на випадок непередбачуваних обставин і продовження страйку існують плани для забезпечення безперебійної роботи заводу.

На заводі в Бейті збирають, окрім Storn Shadow, протирадіолокаційні ракети ALARM (протирадіолокаційні ракети повітряного базування), ракети Tomahawk, Storm Shadow і Brimstone, а також торпеду Spearfish.

Нагадаємо, Залужний та Міллі обговорили плани і на наближчу, і на “більш віддалену” перспективи

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У День Незалежності над Києвом пролетить авіація НАТО У День Незалежності над Києвом пролетить авіація НАТО
Під час святкового параду до Дня Незалежності українці побачать КС-135 "Стратотанкер" ВПС США та Р-8 "Посейдон" ВМС.
У Києві відбулася фінальна репетиція військового параду до Дня Незалежності (відео) У Києві відбулася фінальна репетиція військового параду до Дня Незалежності (відео)
Перша репетиція параду з нагоди 30-річчя Незалежності України у центрі Києва завершилась ввечері 18 серпня. Окрім цього, такі ж репетиції були заплановані ще на 20 і 22 серпня.
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Loading...
Load next