Працевлаштування осіб з інвалідністю: уряд надаватиме компенсацію роботодавцям

Працевлаштування осіб з інвалідністю: уряд надаватиме компенсацію роботодавцям

Уряд компенсуватиме роботодавцям витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю, а саме І та ІІ груп. Компенсація становитиме до 100,5 тис. грн.

Про це повідомляють в Мінекономіки. 

Через війну в нашій країні зростає кількість людей з інвалідністю. Більшість з них - працездатного віку, які мають можливість та бажання продовжувати працювати. І ми маємо надати їм підтримку у самореалізації. Зокрема, ми готові фінансово підтримувати роботодавців, які облаштують для осіб з інвалідністю робочі місця, аби вони могли працювати у комфортних умовах. За нашими прогнозами, вже до кінця цього року вдасться облаштувати щонайменше півтори тисячі робочих місць, - зазначила Перша віце-прем’єр-міністрка України - Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Передбачається надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць:

  • для осіб з інвалідністю І групи - до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);
  • для осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Компенсуватися будуть витрати на придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:

  • меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзних та тактильних матеріалів для підлог і сходів);
  • транспортерів для піднімання сходами з електроприводом;
  • допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв;
  • брайлівських клавіатур та портативних пристроїв;
  • підйомних платформ для робочих місць;
  • допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити.

Фінансування компенсації поточного року здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Нагадаємо, Уряд виділив 4,6 млрд грн для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Оля Касько - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid
Український уряд встановив точний розмір фінансової компенсації, яку отримуватимуть українці у разі якщо вакцинація від Covid-19 призведе до інвалідності або ж смерті людини.
Loading...
Load next