"єВідновлення": Уряд змінив порядок надання компенсацій за програмою

"єВідновлення": Уряд змінив порядок надання компенсацій за програмою

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку надання компенсації за знищені обʼєкти нерухомого майна та доповнив перелік продукції для здійснення ремонту пошкодженого житла, за придбання якої надається компенсація.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Внесено зміни до Порядку надання компенсації за знищені обʼєкти нерухомого майна, зокрема, уточнено термін «отримувач компенсації, - йдеться в повідомленні.

Змінами також удосконалено механізм застосування у формулі порядку показника опосередкованої вартості, процедуру черговості проведення виплат компенсації, механізм використання коштів отримувачами субсидій.

Крім того, запроваджується процедура верифікації і надається можливість подання одного звернення про фінансування придбання житла при наявності кількох житлових сертифікатів.

Також уряд під час засідання 16 січня вніс зміни до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій обʼєктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

Зокрема, ці зміни передбачають можливість випуску карток до спеціальних та поточних рахунків. Також доповнено перелік будівельної продукції, яку отримувач компенсації може придбати для поточного чи капітального ремонту пошкодженого житла.

Нагадаємо, За 2023 рік окупанти вивезли з окупованих територій близько 5 млн тонн українського зерна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid В Україні встановили розмір компенсації у разі смерті після вакцинації від Covid
Український уряд встановив точний розмір фінансової компенсації, яку отримуватимуть українці у разі якщо вакцинація від Covid-19 призведе до інвалідності або ж смерті людини.
В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.
Loading...
Load next