Сьогодні в Україні відзначають День Державного Прапора

Сьогодні в Україні відзначають День Державного Прапора

23 серпня 2004 року президент України підписав Указ «Про День Державного Прапора України».

Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено було нове свято — День Державного Прапора України, який щороку відзначається 23 серпня.

Український прапор - наша гордість і найвідоміший символ України. Під час повномасштабної війни весь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українського народу, а наш синьо-жовтий прапор вивішують з балконів, носять на собі і прикріплюють до машини на знак підтримки українців.

У День прапора України 2023 ми розповіли історію державного символу та роз'яснили значення його кольорів.

Що символізує прапор України

Державний Прапор України затверджено Верховною Радою 28 січня 1992 року. Це прапор з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Немає офіційної відповіді, чому прапор України синьо-жовтий. Найпопулярніше "народне" тлумачення говорить, що синя смуга означає ясне небо, а жовта - золоте пшеничне поле під ним.

Читайте також
Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео) Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео)
Найдорожчий та найскандальніший в історії. Саме так можна охарактеризувати відзначення цьогорічного Дня Незалежності. Бюджет святкування перевершив усі попередні рекорди й нарешті можна підбити підсумки скільки влада витратила грошей на грандіозне святкування.
Встановили новий рекорд: у Києві дрон підняв у небо гіганстський "синьо-жовтий" прапор (фото) Встановили новий рекорд: у Києві дрон підняв у небо гіганстський "синьо-жовтий" прапор (фото)
У Києві на дроні підняли в небо державний прапор рекордного розміру й встановили новий рекорд. Невдовзі цей прапор пролетить над територією усієї України.
День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування
Слоган цьогорічного Дня Незалежності є - "Ти у мене єдина", який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.
Loading...
Load next