День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування

День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування
Слоган цьогорічного Дня Незалежності є - "Ти у мене єдина", який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

Україна 24 серпня 2021 року святкуватиме 30-річчя Незалежності – урочистості пройдуть не в окремих містах та столиці, а по всій території країни. Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Імідж України" анонсував усі заходи, які відбудуться з нагоди Дня Незалежності. 

Не просто великий парад, великий концерт, великий салют. Це — можливість зрозуміти чого ми навчилися за роки незалежності, і чого маємо навчитися, щоб ніколи її не втратити. Саме цьому присвячено святкування 30-річчя незалежності України, - заявив Зеленський.

Зокрема, за тиждень до Дня Незалежності в Україну привезуть оригінал конституції Пилипа Орлика, яку вже з 16 серпня в Софіївському соборі зможуть побачити усі охочі українці.  

Згодом 22 серпня відбудеться вшанування військових, які загинули на фронті. Також пройде нагородження новою премією – “Національна легенда” – нагорода “геніям українського народу”. Зазначимо, що цю нагороду зможуть отримати ті люди, які зробили вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я та провадить благодійну та громадську діяльність.

Також у день державного прапора 23 серпня у географічному центрі України у Черкаській області буде зведено монумент єдності. Окрім цього в інших містах України піднімуть у небо Державний прапор, а також відбудеться перший саміт Кримської платформи та пройде Саміт перших леді та джентельменів.

Зокрема, вже 24 серпня в Києві та Одесі відбудеться військовий парад.

Вперше за 30 років незалежності України заплановані заходи за участі всіх сил сектору безпеки та оборони України та країн-партнерів. На Хрещатику, на Дніпрі, в Одесі, в Чорному морі наша гордість, ті, кто готовий захистити Україну на суші, на воді і в повітрі, - повідомив Зеленський.

Однак, окрім військового параду з нагоди Дня Незалежності України, 24 серпня, відбудуться два концерти – Андреа Бочеллі у Національній опері України та ще один на НСК "Олімпійський" у якому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери та балету, а також симфонічний оркестр.

Нагадаємо, що на святкування 30-ї річниці незалежності України планують витратити майже 5,5 мільярдів.

Читайте також
Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео) Скандальний День Незалежності України: російські гастролери та рекордні витрати на святкування (відео)
Найдорожчий та найскандальніший в історії. Саме так можна охарактеризувати відзначення цьогорічного Дня Незалежності. Бюджет святкування перевершив усі попередні рекорди й нарешті можна підбити підсумки скільки влада витратила грошей на грандіозне святкування.
Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео) Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео)
У День Незалежності України, 24 серпня, в Києві на Хрещатику відбудеться святковий парад Збройних сил України. Ймовірно, що оркестр ВМС США також візьме участь у ньому й пройдеться "коробкою" по головній вулиці столиці.
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Loading...
Load next