У Ватикані заявили про підтримку територіальної цілісності України

У Ватикані заявили про підтримку територіальної цілісності України

Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами та міжнародними організаціями архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер заявив у середу про підтримку територіальної цілісності України та закликав міжнародну спільноту до рішучих дій для пошуку тривалого миру в Україні.

Про це повідомляє Vatican News.

Святий престол близький з Україною та повністю підтримує її територіальну цілісність і, крім того, продовжує брати участь у гуманітарних ініціативах, спрямованих на полегшення страждань українського населення, особливо тієї його частини, яка є найслабшою та найбільш вразливою, – зазначається у заяві Ґаллаґера.

Секретар Святого Престолу виступив у середу під час відкритих дебатів в Раді Безпеки ООН, присвячених війни в Україні.

Ґаллаґер підкреслив, що дебати відбуваються «в контексті жорсткої і безглуздої війни проти України, яка ціною великих жертв захищає свій суверенітет і недоторканість своїх міжнародно визнаних кордонів». Він додав, що «війна – це велике зло», і що сьогодні можна бачити, що «воно дедалі більше виходить за межі України, накриваючи своєю густою тінню не лише Європу, але й інші континенти».

Незаперечним є той факт, що напад Росії на Україну поставив під загрозу весь світовий порядок, який виник після Другої світової війни, – сказав очільник ватиканської дипломатії, додавши, що війна РФ проти України негативно вплинула на соціально-політичну, гуманітарну, економічну, ядерну та інші сфери життя.

За словами Ґаллаґера, «вирішення війни в Україні» не є справою лише України. Архієпископ зазначив, що міжнародна спільнота не може ігнорувати потребу припинення війни в Україні, і що держави-члени ООН та Радбезу ООН «покликані об’єднати зусилля в пошуках справедливого і тривалого миру для України».

Нагадаємо, ЄС виділяє 500 млн євро на допомогу постраждалим від війни у Карабаху

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
"А як саме Бог примирив Каїна і Авеля?" — реакція українців на скандальну Хресну ходу у Ватикані (відео) "А як саме Бог примирив Каїна і Авеля?" — реакція українців на скандальну Хресну ходу у Ватикані (відео)
Резонансне рішення про спільну ходу українки та росіянки на знак "примирення" викликала масове обурення в українців.
Папа Римський звернувся із побажанням до України Папа Римський звернувся із побажанням до України
Під час недільної служби Франциск, Папа Римський побажав Україні миру.
Loading...
Load next