"Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео)

"Всі знають, що я Юлік": ексучасник гурту DZIDZIO розповів про свою сольну кар'єру (відео)
Український шоу-мен, саунд-продюсер та DJ Назарій Гук, якого більшість українців знають під псевдонімом JULIK, на піку популярності відомого DZIDZIO не побоявся покинути гурт та зайнятись сольною кар’єрою. У відвертому та ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “ПравдаТУТ Львів” артист розповів, як будує зараз свою сольну кар’єру, як заробляв гроші у період карантину, навчання в консерваторії в Італії й булінг, який довелось пережити в той час.

ЮЛІК - ЦЕ ЧАСТИНА МОГО ЖИТТЯ

Справжнє ім’я українського співака, автора та композитора пісень з дитинства є Назарій Гук, однак справжню популярність чоловіку приніс відомий псевдонім JULIK, з яким він виступав ще у складі гурту DZIDZIO. Так його й досі називають не лише шанувальники, а також і друзі, та навіть рідні.

Чому ти залишив все ж таки псевдонім JULIK? Через те, що це впізнаване ім’я?

Ні, не через це. По-перше, це частина мого життя і багато моїх друзів мене знають лише як Юліка. А по-друге, це вже торгова марка, давним-давно до того як я був у гурті DZIDZIO. Торгові марки просто так не міняють. 

Можливо був момент, що ти побоявся, що не зможеш так розкрутити новий псевдонім?

Ні, не було такого моменту. Я настільки вже прив’язався до цього імені, що не завжди сам встигаю зрозуміти чи я Юлік, чи я Назар. Я мало того, я відвик в якийсь момент від імені Назар. Це зараз я більше почав, коли виступаю у ролі автора пісень, вказую своє справжнє ім’я - Назарій Гук. А всі інші, коли знайомлюсь, коли десь спілкуюсь з друзями - всі знають, що я Юлік.

ЩОБ ДОБИТИСЬ ЧОГОСЬ, ПОТРІБНО НЕ ВИМАХУВАТИСЬ

Виконавець зізнався, що після того, як він покинув відомий український гурт DZIDZIO, користувався своїми зв’язками у шоу-бізнесі та друзями, з якими він раніше познайомився: “Коли ти себе пропонуєш, як окремий сольний проект, то ти мусиш відповідно щось показати. Ти маєш показати тим ж своїм друзям ту унікальну торгову пропозицію, вони ж не можуть взяти мене в ротацію на радіо якщо у мене нема пісні. Які б вони друзі не були. Контент-продукт потрібно робити добре, незалежно від того чи я йду до друзів, чи до недругів”.

ЦЕ ДЛЯ ТЕБЕ ЗІРКИ ВЖЕ СТАЛИ ДРУЗЯМИ, А ДЛЯ ІНШИХ ЛЮДЕЙ ВОНИ ЗАЛИШИЛИСЬ ЗІРКАМИ

Назар розповів також про нелегкий період життя українських зірок, який став наслідком світової пандемії та впровадження умов карантину в Україні: “Так, правда. Карантин трошки вплинув на сферу шоу-бізу, як мінімум через те, що мало концертів і не всі зірки можуть вкладати кошти, яких не заробляють, в просування себе, як зірки і відповідно вони трошки знизили обороти. Але я б не сказав, що люди перестали цікавитись шоу-бізом”.

НА КАРАНТИНІ Я НЕ ЗНАВ, ЧИМ СЕБЕ ЗАЙНЯТИ І ДЕ ПОЧАТИ ЗАРОБЛЯТИ ГРОШІ

Артист зізнається, що карантин вплинув на заробіток багатьох українців, в тому числі і на його особистий дохід також. Саме в цей період Назар зрозумів, що він може писати пісні та вірші, що до цього ніколи в житті раніше не робив. Проте зізнається, що йому у цей період заробляти кошти було значно легше, оскільки деякі знайомі музиканти в той час почали працювати таксистами, однак “до такого дякувати Богу мене доля не довела”.

ЗНАЙТИ ПОКУПЦЯ ПІСНІ - ДОВОЛІ ВАЖКО

Чи важко знайти “покупця” на пісню?

Тут доволі така смішна ситуація, оскільки ти пишеш і не задумуєшся - “форматна вона чи неформатна, хіт чи не хіт”, ти пишеш, бо в тебе є натхнення. Коли я продаю ці пісні, то так, важко знайти покупців, бо знову ж таки все пов’язано з карантином і зараз не так багато грошей вкладають в репертуар і свій контент. Але на кожен товар - свій покупець і відповідно я не завжди можу знати, що захоче чи відчує артист коли прослухає мою пісню.

Автор зізнається, що іноді бувають пісні які його особисто можуть не зачепити, однак в іншого артиста може бути все навпаки - до прикладу, життєва ситуація, яка описується у тексті пісні.

Часто чую від артистів “формат” та “неформат”. Як зрозуміти що це?

На жаль, а може і на щастя, наші радіостанції нав’язують свого роду форматність треків. Зараз можна на пальцях перерахувати артистів, які роблять те, що їм подобається і від якого вони кайфують. Всі роблять під одну копірку, бо вони розуміють, що потім коли несеш на радіо, її буде слухати якась група людей, які будуть казати: “Це підходить, а це не підходить”.

Юлік зазначає, що на українських радіостанціях зазвичай грають схожі пісні, які часто “крутяться” в ефірі, а “чим більше пісню слухаєш, тим більше ти її починаєш запам’ятовувати, вчити слова”. Завдяки цьому слухачі починають думати, що це хіт й цим самим створюється певний формат пісень, під який згодом артисти “які не мають часу ходити, просити, доказувати, що це буде класно, модно й людям це сподобається” починають писати свої пісні у такому ж стилі та форматі.

ТИ МАЄШ РОЗУМІТИ, ЩО ЛЮДИНА, ЯКА ЗАМОВЛЯЄ ПІСНЮ РОЗУМІЄ ПІД СЛОВОМ “ХІТ” 

Однак, проблема продати пісню є не найголовнішою із всіх, які трапляються на творчому шляху автора “хітів”. Юлік бідкається, що доволі часто багато артистів, з яким йому доводилось працювати, не розуміють та самі не знають, що вони хочуть, а просто кажуть: “Ну от зроби мені хіт”

Людина не може дати чітке ТЗ, а я без такого також не дуже хочу працювати. На замовлення я люблю працювати з тими людьми, які чітко знають, що вони хочуть. Тоді ти сідаєш і за два-три дні пишеш пісню і всі довольні та щасливі, - зізнається Назар.

Проте, у своїй роботі та творчості він любить усе поєднувати, оскільки він не лише виконавець та автор пісень для інших українських виконавців, а й також саунд-продюсер, шоу-мен та DJ. Юлік зізнається, що інколи сидіння у студії за написанням музики та текстів пісень призводить до моменту коли “ти просто вже не можеш дивитися на той комп’ютер і сидіти в тих чотирьох стінах”. В цей час артиста рятує діджейство та концертна діяльність коли чоловік бачить людей, їхні емоції й це “дуже класно заряджає. Після цього знову за роботу і відразу три-чотири пісні народжуються”

СОБІ Я НЕ МОЖУ НАПИСАТИ ПІСНЮ, МЕНІ ВАЖКО

Проте, Юлік зізнається, що як співак він наразі ще шукає себе та свою аудиторію. Окрім цього, попри те, що чоловік пише пісні для інших виконавців, однак особисто для себе цього зробити він не може.

Напевно через те, що хочеться зробити щось таке прям “Вау!”, але іноді краще зробити таке щось просто і гарно, бо потім коли починаєш переробляти по сто разів, то воно виходить ніяке й без душі. Ти вже включаєш мозок, а коли вже включається мозок, то душа вже як правило виключається. Через це я собі поки не написав хіта, але маю надію, що напишу, - зазначає виконавець.

Я ЛЮБЛЮ РОБИТИ РЕМІКСИ, КОЛИ МЕНІ ЦІКАВО

Окрім сольної кар’єри Юлік також займається створенням ремікс-версій на пісні топових українських артистів.Так, у доробку артиста є співпраця зі скандальним MELOVIN, який нещодавно зробив камінг-аут та зізнався про свою нетрадиційну орієнтацію, Альошею, Зібровим та багатьома іншими відомими артистами.

Я не роблю всім підряд ремікси. Панчишину до речі робив ремікс на пісню “Дівчина”, колись була у нас така співпраця і до сих пір ця пісня, це вже три роки, цей ремікс грає всюди. На всіх радіо, на “Хіт FM” на яке дуже важко попасти артисту, але ні, крутиться вже третій рік. Їду в машині та іноді слухаю. А ремікси я люблю робити тоді коли я в них бачу потенціал, коли дійсно крута пісня і коли я себе також бачу частинкою цієї пісні, - наголосив чоловік.

ПРИСПІВ - ЦЕ СУТЬ УСІЄЇ ПІСНІ

За словами автора пісень саме у приспіві повинна бути зібрана вся суть та головне пісні, а вже куплети - це історія, яка має підвести до головної кульмінації пісні: “Приспів - це головне, бо він найбільше запам’ятовується”.

ДО КИЄВА Я ПЕРЕЇЖДЖАВ ТРИЧІ

Один раз поїхав, пожив там два роки, знімав квартиру та потім поїхав назад. Потім другий раз приїхав, це був 2014 рік і почалися війна, я знову повернувся до Львова. І вже коли я переїхав на третій раз, я сказав: “Ні. я вже звідси не поїду”, сім’ю забрав, купив квартиру і там вже мене Київ мусив прийняти коли в мене там вже своя квартира була. Не лише ж квартиру я, - жартує співак.

НАВЧАННЯ В КОНСЕРВАТОРІЇ У НЕАПОЛІ

Після розлучення батьків Назар був змушений переїхати в Італію до своєї мами Галини, яка була там на заробітках. Саме там хлопець по-справжньому відкрив у собі музичний талант та почав заробляти на цьому чималі кошти. Проте, там у школі він також стикнувся із жорстоким булінгом зі сторони своїх однокласників та постійного нагадування “Ти тут чужий”.

Виконавець зізнається, що навчання у італійські консерваторії лише гарно звучить на словах, однак, на його думку, рівень музичної освіти в Україні є значно вищим та кращим: “Я не можу сказати, що в Італії настільки хороший рівень саме тої консерваторії в якій я вчився, хоча це одна з найвідоміших консерваторії - це світового рівня консерваторія”.

МОЯ ПЕРША ПРОБЛЕМА В ІТАЛІЇ - Я НЕ ЗНАВ, ЯК ПОПРОСИТИСЬ ДО ТУАЛЕТУ

По приїзді в Італію, хлопець вже за тиждень пішов навчатись до однієї із місцевих шкіл. Мама дала дитині українсько-італійський словник та розмовник й відправила малого Назара до школи.

Я туди пішов і першою проблемою була, я не знав як попроситись в туалет. Я знав, що так як в нас, перерва має бути і я собі зможу вийти. А там все не так, там на перерві з класу ніхто не виходить і перерва одна на весь день. Тобто ти маєш 15 хвилин, щоб поїсти. Там міняються викладачі, приходять до тебе в клас, а не діти ходять по класах. Відповідно я так чекав, дочекався тої перерви, поїв і дивлюся ніхто з класу не виходить, а я навіть не знав як запитатись “Чи можна вийти?”.

Аж на п’ятому уроці англійської мови маленькому Назарові вдалось вийти у туалет, однак сказав він це не італійською - а англійською. Ще однією проблемою для юного хлопця в за кордоном стали італійські діалекти, які йому було важко розуміти: “Коли мені щось говорили, то я не міг жодного слова навіть в словнику знайти”. 

Проте, не оминула Назара й суспільна проблема, яка турбує як і дітей, так і їхніх батьків - булінг. 

Почали з мене насміхатись, почали говорити мені матюки. Я шукаю, ну нема. Я потім думаю, я ж не можу не знати, шо в мене хочуть. Я пішов до вчителя італійської мови і як міг на слух процитував цю фразу. Дядько почав сміятись і почав мені шось намагатись пояснити, я звісно італійську погано знав і він зрозумів, шо так діла не буде. Він просто повів мене до дошки і крейдою мені намалював таку шибеницю і такого чоловічка повішеного. Оце вони тобі таке казали, щоб ти таке зробив, - розповів Юлік.

Після цієї ситуації, за словами чоловіка, він з тиждень часу вивчив усі нецензурні слова в італійські мові, які тільки були й вже міг самостійно відповісти своїм кривдникам. А вже за місця, завдяки цькуванням однокласників, Юлік вивчив італійську мову.

МЕНЕ ПЛУТАЮТЬ З ЛЕСИКОМ

Ще один колишній учасник DZIDZIO, який пішов із гурту і скандалом досі “не дає спокою” Юліку. Так, доволі часто Назара плутають із Лесиком, що неймовірно його дратує та заважає у сольній кар’єрі.

Не всі добре ставляться до Лесика через те, що відбувалось у них з Дзідзьо. Через ті сварки не всі організатори, не всі радіостанції не всі артисти до нього ставляться. Банальний приклад, коли робили розсилку пісень, одна з менеджерів написала піарниці Дзідзьо і каже “Це який з них, я їх не розрізняю. Це той, що нормальний чи те той, що ненормальний?”.Запитатись купляти в нього пісню чи не купляти, - наголошує артист.

І насправді таких ситуацію було доволі багато, зізнається Юлік. Багато людей які відмовляються від співпраці із ним, плутають Юліка з Лесиком, аргументуючи це тим, що “ще хочуть дружити із Дзідзьо”. Через це Назару доводиться пояснювати, що він не Лесик і сам дружить з Дзідзьо, оскільки покинув гурт спокійно та без скандалів, інколи навіть показує фото із артистом, аби підтвердити свої слова.

Такі штуки в якийсь момент починають дратувати. Це не на руку грає, при чому я нічого до Лесика не маю. Я з ним не сварився і те, що там плутають ім’я мене не дратує. Мене дратує те, що потім це вливає на мою роботу і приходиться з цим боротись, - наголошує виконавець.

 

Читайте також
10 днів самоізоляції навіть для вакцинованих: Італія посилює правила в'їзду для українців 10 днів самоізоляції навіть для вакцинованих: Італія посилює правила в'їзду для українців
Країна вводить карантин незалежно від статусу вакцинації мандрівників.
Російська реперка Instasamka вигнала фаната з концерту у Києві (відео) Російська реперка Instasamka вигнала фаната з концерту у Києві (відео)
Російська реперка вже неодноразово втрапляла у скандали через свою неадекватну та хамовиту поведінку. Раніше Instasamka принизила візажистів, які прийшли до неї додому через спізнення. Дівчина демонстративно викинула їхні речі у під'їзд та обізвала обслуговуючим персоналом, який нічого не вартий.
Loading...
Load next