На Київщині зафіксовано спалах африканської чумки свиней: на прилеглій території оголошено карантин

На Київщині зафіксовано спалах африканської чумки свиней: на прилеглій території оголошено карантин

У Голосіївському районі, на території КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа», зафіксовано спалах африканської чумки свиней. У зв'язку з цим на частині території Голосіївського району Києва з встановили карантин.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Епізоотичним вогнищем африканської чумки свивей визначили місце виявлення трупу хворої свині. Першою зоною визначена зона захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем. Другою зоною визначена зона спостереження – територія, радіусом до 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісії при КМДА вже затвердила План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней на території Києва. Відомо, що у зоні захисту заборонено: 

  •  торгівлю  на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів;
  •  проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних із пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней на відведені забійні пункти і м’ясокомбінати).

Нагадаємо, Ворог формує 12 штурмових рот, щоб намагатися пробити оборону ЗСУ – Євлаш

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконне щеплення вакциною Pfizer: МОЗ звернулося до правоохоронців Незаконне щеплення вакциною Pfizer: МОЗ звернулося до правоохоронців
Для того, аби з’ясувати чи дійсно в одній із приватних лікарень вакцинують від COVID-19 препаратом Pfizer, МОЗ скерувало звернення до правоохоронців.
Loading...
Load next