Болгарія внесла Україну до "червоної" зони

Болгарія внесла Україну до "червоної" зони
Міністерство охорони здоров'я Болгарії віднесло Україну до "червоної" зони, а відтак закрило в'їзд на територію країни українських громадян.

Відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії 26.10.2021 Україна внесена до "червоної" зони. Про це інформує Посольство України в Болгарії на своїй фейсбук-сторінці.

З 30 жовтня  на територію країни допускатимуть осіб зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії та членів їхніх сімей.

Вищезазначених осіб допускають на територію Болгарії після пред’явлення (на вибір):

  • дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби;
  • аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікованого дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19.

Діти віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в червону зону, мають пред'явити (на вибір):

  • негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19;
  • аналогічний документ, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19. У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині.

Дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Без масок та дистанції: у Лаврі проігнорували дотримання карантинних вимог у Великдень (фото) Без масок та дистанції: у Лаврі проігнорували дотримання карантинних вимог у Великдень (фото)
Під час великоднього богослужіння у Києво-Печерській лаврі зібралось багато вірян, які вирішили проігнорувати карантинні обмеження та масковий режим.
Словенія посилила карантинні обмеження: що потрібно знати туристам Словенія посилила карантинні обмеження: що потрібно знати туристам
6 листопада уряд затвердив нові обмеження для громадян, які вступили у дію з 8 листопада.
Болгарія назвала умови в’їзду в країну для українців з 1 травня Болгарія назвала умови в’їзду в країну для українців з 1 травня
З 1 травня Болгарія дозволила в’їзд туристам на територію країни.
Loading...
Load next