В Україні вперше присудили винагороду викривачу корупції

В Україні вперше присудили винагороду викривачу корупції

В Україні суд вперше ухвалив рішення щодо виплати винагороду викривачу корупції. Він отримає понад 10 млн гривень.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Cьогодні перша інстанція Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, яку уклали між прокурором САП та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби.

У рішенні суду йшлося зокрема і про виплату винагороди викривачу, яка становить 13 млн 299 тисяч 950 гривень, що є першим позитивним рішенням. При цьому вирок ще може бути оскаржено в Апеляційній палаті ВАКС протягом 30 днів з дня його проголошення.

Це без перебільшення історична подія, яка фундаментально закріплює формування культури викривання в Україні й стимулює викривачів повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати, – зазначають у НАЗК.

Відомо, що за законодавством викривачу виплачуватиметься винагорода коштом державного бюджету України органами державного казначейства за процедурою безспірного списання.

Нагадаємо, Зеленський анонсував певні ініціативи для оборонної співпраці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
Суд Києва звільнив від в'язниці тітушку часів Майдану Суд Києва звільнив від в'язниці тітушку часів Майдану
Дарницький районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості у справі про пособництво в катуванні чоловіка, якого тітушки вважали активістом Майдану.
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
Loading...
Load next