В МВС озвучили план дій у разі блекаутів в Україні

В МВС озвучили план дій у разі блекаутів в Україні

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, аналітики Ситуаційного центру відомства прораховують можливі загрози та сценарії реагування. Україна розробила план дій на випадок можливих блекаутів, ґрунтуючись на досвіді минулого року. 

Про це заявив глава Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За інформацією глави МВС, було проведено перше засідання Координаційного штабу з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення в разі можливих відключень електроенергії.

Головна мета — своєчасне реагування на всі надзвичайні ситуації, які відбуватимуться в країні. У Ситуаційному центрі МВС працюють аналітики, які прораховують можливі загрози та сценарії реагування. Ми заходимо в складний осінньо-зимовий період, до якого маємо бути готовими на всіх напрямках, — зазначив Клименко.

Міністр повідомив, що вже розроблено план дій на випадок тривалих відключень електроенергії, який містить такі основні напрямки:

  • посилення патрулювання поліцейських груп;
  • забезпечення медичних закладів та критичної інфраструктури генераторами;
  • функціонування "пунктів незламності".

Далеко не вичерпний перелік заходів. Ми знаємо, як реагувати на такі виклики, — резюмував Клименко.

Нагадаємо, У НАТО випробували запуск торпеди з дрона

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності
Через введений у Непалі карантин понад сотня українських туристів не може повернутись додому. У цьому українці звинувачують Міністерство закордонних справ у бездіяльності, однак відомство заперечує такі звинувачення.
Loading...
Load next