Укрзалізниця провела тестовий рейс Київ — Будапешт

Укрзалізниця провела тестовий рейс Київ — Будапешт

Укрзалізниця разом з австрійським та німецьким партнерами виконала перший тестовий інтермодальний рейс Київ - Будапешт; було перевезено партію автомобільних напівпричепів.

Про це повідомила пресслужба УЗ.

АТ «Укрзалізниця», австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG у рамках дії меморандуму між Укрзалізницею та RCA, підписаного у вересні 2023 року, успішно провели тестовий інтермодальний рейс із перевезення напівпричепів за маршрутом Київ - Будапешт, - йдеться у заяві. 

Пілотне контрейлерне відправлення завантажених автомобільних напівпричепів відбулося зі станції Київ-Ліски. Навантаження та всі необхідні операції здійснено на Київському та Чопському контейнерних терміналах філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця».

На станції Чоп продукцію перевантажили з контрейлерних платформ Укрзалізниці у контрейлерну платформу стандарту євроколії (1 435 мм), надану німецьким оператором VTG. Rail Cargo Austria надала тяговий рухомий склад після перевантаження.

Наразі сторони опрацьовують усі питання щодо швидкого митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень. За словами директора з комерційної роботи та логістики УЗ Тимофія Мураховського, є попередні домовленості спільно розвивати цей маршрут до Відня.

Нагадаємо, Бельгія першою використає заморожені російські активи на користь Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Буковині утворилось провалля під залізничною колією: поїзд Чернівці — Київ змінює маршрут (фото) На Буковині утворилось провалля під залізничною колією: поїзд Чернівці — Київ змінює маршрут (фото)
Це складне просідання ґрунту, внаслідок якого утворилася яма глибиною у 6 метрів. Яма за розмірами дуже велика — потрібно декілька машин гравію, щоб її засипати.
Новий скандал в "Укрзалізниці": компанія продала пасажирам квитки у неіснуючі вагони (відео) Новий скандал в "Укрзалізниці": компанія продала пасажирам квитки у неіснуючі вагони (відео)
Провідники потягу нічого не знали про обставини та причини відсутності декількох вагонів. Пасажир припустив, що їх можуть ще зробити винними у цій ситуації.
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
Loading...
Load next