У вересні українці відкрили рекордну кількість ФОПів

У вересні українці відкрили рекордну кількість ФОПів

Протягом вересня українці відкрили 35 587 фопів. Це найвищі показники не лише за час повномасштабного вторгнення, але й за останні три роки.

Про це повідомив Опендатабот.

Найчастіше в Україні нові справи відкривають у сферах торгівлі, індивідуальних послуг та громадського харчування. П’ята частина усіх нових фопів відкривається на Київщині.

У вересні українці відкрили 35 587 нових фопів. Це найбільша кількість нових справ за останні три роки. Попередній рекорд — 31 477 — було зафіксовано у червні 2023 року. Для прикладу, до того більше 30 тисяч нових підприємців було зареєстровано у червні та липні 2020 року.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Майже половина нових фопів — 43% — відкриваються у сфері торгівлі:

  • роздрібна торгівля (12 777 від загальної кількості новостворених справ);
  • оптова торгівля — 2343 фопи.

У топ-3 також потрапили справи з надання індивідуальних послуг — 3244.

П’ята частина від усіх нових фопів — 21% або ж 7407 — відкривається на Київщині. Друге й третє місце за кількістю нових справ посідають Дніпропетровщина (3210) та Львівщина (2862). Найгірші показники у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії.

Нагадаємо, 27 перевізників відключено від Системи «ШЛЯХ»: водії не повернулися до України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Під Радою сталася бійка між підприємцями та правоохоронцями (відео) Під Радою сталася бійка між підприємцями та правоохоронцями (відео)
Під Верховною радою сталася бійка. Учасники акції SaveФОП влаштували зіткнення з силовиками.
Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим
Уряд запроваджує експериментальний проєкт, який дасть змогу отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.
"Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео) "Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео)
Влада проявила «турботу», виділивши ФОПам, які зазнали збитків через пандемію по 8 тис грн. Підприємці вважають це каплею в морі та піаром.
Loading...
Load next