"Продавали" посаду ректора одного з Вінницьких університетів: СБУ затримала шахраїв

"Продавали" посаду ректора одного з Вінницьких університетів: СБУ затримала шахраїв

Служба безпеки спільно з ДБР затримала двох шахраїв, які намагалися видурити гроші у претендентки на посаду ректора одного з Вінницьких закладів вищої освіти.

 Про це повідомляє СБУ.

За 50 тис. американських доларів вони обіцяли кандидатці допомогти з призначенням на керівну посаду у цьому університеті. Під час розмови з потерпілою особою фігуранти представлялись посадовцями «антикорупційних органів».

 Для «вирішення питання» шахраї запевняли, що нібито залучать свої зв’язки у вищих органах влади. Правоохоронці затримали одного зі зловмисників під час отримання ним першої частини «обумовленої» суми у розмірі 20 тис. доларів США. Потім було затримано його спільника.

При реалізації оборудки один із фігурантів представлявся керівником так званого «відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області». Інший – очільником вигаданого «антикорупційного комітету при Верховній Раді України», ‒ наголосили в СБУ.

При цьому жодного відношення до роботи антикорупційних органів чи українського парламенту вони не мають.ЬНаразі затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою осіб);
  • ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, На Харківщині через обстріл пошкоджено об’єкти газотранспортної системи ‒ Міненергетики

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.
Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade
Фінансову піраміду Just2Trade в Україні організував росіянин. Завдяки шахрайській схемі злочинці продавали в інтернеті неіснуючі цінні папери.
Loading...
Load next