НБУ зафіксував зниження видатків українців, які перебувають за кордоном

НБУ зафіксував зниження видатків українців, які перебувають за кордоном

У Національному банку фіксують зниження видатків українців, які перебувають за кордоном.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук.

Витрати українців за кордоном досить суттєво знизилися, починаючи з квітня місяця, – розповів Ніколайчук.

Якщо у другій половині минулого року та І кварталі цього року за операціями з українськими картками за кордоном фіксувався відтік капіталу приблизно на $800 млн на місяць, то, починаючи з березня, цей обсяг менший за $600 млн на місяць".

За його словами, цьому сприяли заходи НБУ, пов'язані зі зниженням спреду між готівковим та офіційним обмінним курсом (зменшило потребу чи привабливість так званого карткового туризму), а також щодо фінансового моніторингу та валютного нагляду.

Також ми поступово бачимо і адаптацію українських громадян, які більше працевлаштовуються за кордоном і дедалі більше орієнтуються на отримання доходів вже за кордоном та менше спираються на свої гривневі активи в Україні, – наголосив Миколайчук.

Нагадаємо, Болгарія звинуватила Угорщину і Сербію у "годуванні воєнної машини" путіна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк України підняв офіційний курс долара США на 25% (відео) Нацбанк України підняв офіційний курс долара США на 25% (відео)
Вперше з початку повномасштабного вторгнення національний банк України скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25%. Тепер американська валюта коштує 36,56 грн
Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака
Національний банк України випустить пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, учасника Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Героя України Василя Сліпака. Тираж монет становитиме 35 тисяч.
Loading...
Load next