НБУ випустив в обіг пам'ятну монету "Антонівський міст" до річниці визволення Херсонщини

НБУ випустив в обіг пам'ятну монету "Антонівський міст" до річниці визволення Херсонщини

До річниці визволення Херсонщини від російських військ Національний банк вводить в обіг нову памʼятну монету "Антонівський міст".

Про це повідомляє НБУ.

Монета присвячена найбільш згадуваному мосту в Україні — одній з трьох ключових переправ через Дніпро в Херсонській області, стратегічно важливому об'єкту для регіону та країни загалом. Голова Національного банку України Андрій Пишний наголосив, що "вона символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії".

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. На аверсі, в обрамленні давньоруського орнаменту, розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Водночас її реверс — тематичний та містить стилізоване зображення Антонівського мосту й річки Дніпро з висоти, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту. Дизайн реверсу монети виконали художники Володимир Таран, Олександр і Сергій Харуки. Скульптор — Володимир Дем'яненко.

Ці монети будуть використовуватися як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в обіг НБУ введе майже 10 мільйонів таких памʼятних монет.

Нагадаємо, МОЗ розподілив у регіони понад 36 тисяч доз вакцини проти сказу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака Нацбанк випустить монету на честь Героя України Василя Сліпака
Національний банк України випустить пам’ятну монету на честь видатного оперного співака, учасника Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Героя України Василя Сліпака. Тираж монет становитиме 35 тисяч.
Loading...
Load next