У Запорізькій області евакуювали родину, яка понад рік жила в підвалі

У Запорізькій області евакуювали родину, яка понад рік жила в підвалі

Поліцейські евакуювали зі Степногірська до Запоріжжя родину, яка понад рік жила в підвалі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області на сайті Нацполіції України. 

Зазначається, що з початку повномасштабного російського вторгнення подружжя постійно мешкало у Степногірську. На пропозицію поліцейських евакуюватись родина - 63-річний Олександр Федотович та його дружина, 56-річна Олена Вікторівна, не погоджувалась.

Проте, у перші пів року війни сім’я втратила власний дах над головою – у квітні 2022 снаряд прилетів в їхню квартиру. Переїхали жити до сина, але було влучання й туди. Понад рік Олена з Олександром ховалися у підвалі, де пережили ще один приліт. Тоді вибуховою хвилею був зруйнований вхід до сховища, а в стіні приміщення зяяла діра від російського снаряда, - йдеться в повідомленні.

Родина і той випадок пережила, але частину вцілілих речей все ж перевезли у гараж, аби хоч щось залишилося неушкодженим. Проте місяць тому всі ці речі згоріли внаслідок чергового влучання російського снаряда. Після цього прийняли рішення виїхати та звернулися по допомогу до поліцейської евакуаційної групи.

З початку цієї страшної війни ми мешкаємо практично на лінії розмежування, тож знаємо у чому полягає цінність життя. І знаєте – це точно не матеріальні блага. Втративши все майно, ми не втратили один одного, жагу до життя та любов до України, – ділиться Олена Вікторівна.

Наразі подружня пара перебуває у безпеці.

Нагадаємо, Переселенців запрошують безоплатно опанувати навички соціального працівника

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Loading...
Load next