На Харківщині будують школу під землею - ОВА

На Харківщині будують школу під землею - ОВА

У селищі Коротич Харківського району будують школу під землею. Планується, що навчальний заклад зможе вмістити до 500 дітей і педагогічних працівників.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Захисна споруда в Коротичі здатна одночасно вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів і педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів, - заявив Синєгубов.

За його словами, школа під землею матиме кілька кімнат, санвузли, три виходи. Будівлю буде оснащено автономним джерелом електроенергії. Згідно з планом, конструкція має витримувати пряме влучання ракети С-300.

Вартість робіт становить 99,1 млн грн.

Усього державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини складає 224,6 млн грн. За ці кошти передбачено охопити 31 об‘єкт: це будівництво, капітальні ремонти та розробка проєктно-кошторисних документацій, - додав Синєгубов.

Нагадаємо, В окупований Джанкой приїхала нова партія мобілізованих - АТЕШ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно утримують та катують 30 жінок: російські найманці пів року тримають українську вчительку в СІЗО Незаконно утримують та катують 30 жінок: російські найманці пів року тримають українську вчительку в СІЗО
За словами Денісової, лише через 30 днів після затримання рідним вчительки дозволили передати їй одяг та продукти.
Loading...
Load next