"Укренерго" попереджає про шахрайські листи, які надсилають нібито від імені компанії

"Укренерго" попереджає про шахрайські листи, які надсилають нібито від імені компанії

НЕК "Укренерго" попередила про розсилку фішингових листів нібито від імені компанії - такі електронні листи ймовірно можуть містити віруси.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Шахраї намагаються розсилати листи підрядникам та контрагентам компанії начебто від імені "Укренерго".  У компанії вказали на ознаки, які вказують на фальсифікацію:

  • лист відправлено не з офіційної адреси - всі співробітники НЕК "Укренерго" користуються поштою виключно з доменом @ua.energy;
  • ДП "Укренерго"  не існує - офіційна назва компанії, яка використовується в діловому листуванні – НЕК "Укренерго". До 2019 року використовувалась офіційна назва ДП "НЕК "Укренерго".
  • "Бухгалтер Елена Витальевна" - фейк без прізвища. Співробітники НЕК "Укренерго" не ведуть листування без зазначення повних даних відправника і, тим більше російською мовою.

Компанія вже звернулась до правоохоронців з прохання знайти шахраїв, які неправомірно використовують дані нашої компанії.

Просимо уважно перевіряти всі адреси, з яких надходять листи нібито від НЕК "Укренерго". Наш офіційний домен - @ua.energy, - додали в компанії.

Нагадаємо, В Україні сповільнилась інфляція - Держстат

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ПриватБанк попередив про шахрайську "тисячу Зеленського" ПриватБанк попередив про шахрайську "тисячу Зеленського"
ПриватБанк попередив про шахрайство під приводом COVID-виплат.
ЗНО 2021: шахраї у мережі  продають фейкові відповіді до тестувань ЗНО 2021: шахраї у мережі продають фейкові відповіді до тестувань
Український центр оцінювання якості освіти попередив про поширення шахраями фейкових відповідей на зовнішнє незалежне оцінювання, яке стартує вже з 21 травня.
Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade
Фінансову піраміду Just2Trade в Україні організував росіянин. Завдяки шахрайській схемі злочинці продавали в інтернеті неіснуючі цінні папери.
Loading...
Load next