У двох містах України теплоенерго оштрафували на понад мільйон гривень

У двох містах України теплоенерго оштрафували на понад мільйон гривень

Антимонопольний комітет України оштрафував на загальну суму понад 1 млн грн КП «Львівтеплоенерго» та КП «Київтеплоенерго» за те, що вони у різні періоди зобов’язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників.

Про це повідомив очільник АМКУ Павло Кириленко.

Тимчасові адміністративні колегії, які окремо розглядали справи по «Львівтеплоенерго» та «Київтеплоенерго», на своїх засіданнях дійшли однакових висновків: встановили і довели факти порушень та оштрафували підприємства. «Львівтеплоенерго» має сплатити до держбюджету 550 тисяч гривень, «Київтеплоенерго» – 502 тис. грн, – написав він.

Кириленко зазначив, що у різні періоди (починаючи з 2018 року) ці комунальні підприємства припускалися ідентичних порушень: зобов’язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників – вузлів обліку теплової енергії.

Очільник АМКУ додав, що під час визначення розмірів штрафів було враховано, що підприємства є об’єктами критичної інфраструктури. Крім того, суми штрафів є співрозмірними із вигодами, які вони отримали.

Кириленко наголосив, що суб’єкти природних монополій у своїх діях мають керуватися чинним законодавством та дбати про дотримання інтересів споживачів. За його словами, ця позиція Антимонопольного комітету України була і залишається незмінною.

Нагадаємо, Удар по 128-й бригаді: у ДБР припустили, що ціллю росіян міг бути комбриг

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українська компанія "Google" сплатила АМКУ мільйон гривень штрафу за ненадання інформації Українська компанія "Google" сплатила АМКУ мільйон гривень штрафу за ненадання інформації
Компанія Google рік не надавала інформацію на запит Антимонопольного комітету, внаслідок чого Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року прийняла рішення оштрафувати компанію на 1 мільйон гривень.
Заправки, які належать групі Коломойського оштрафували на 4,7 млрд грн
Антимонопольний комітет України визнав дії компаній групи «Приват» олігарха Ігоря Коломойського на ринку бензину і дизпалива антиконкурентними та оштрафував їх на 4,7 млрд грн.
Жартуєш - плати: збільшено штрафи за хибний виклик швидкої і поліції
Тепер за таке порушення передбачається штраф від 850 до 3400 гривень (від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів громадян).
Loading...
Load next