Заправки, які належать групі Коломойського оштрафували на 4,7 млрд грн

Заправки, які належать групі Коломойського оштрафували на 4,7 млрд грн
Антимонопольний комітет України визнав дії компаній групи «Приват» олігарха Ігоря Коломойського на ринку бензину і дизпалива антиконкурентними та оштрафував їх на 4,7 млрд грн.

Мова йде про ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Торговий Дім «Авіас», ТОВ «Пром Гарант Плюс», ТОВ «Альянс Еволюшн», ПАТ «Укртатнафта» та 169 операторів АЗС (у т. ч. ПАТ «Укрнафта»), йдеться у рішенні комітету від 30 березня. 

" На час здійснення розслідування було встановлено, що у сфері роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в Україні діє система безготівкових розрахунків скретч-картками та паливними картками «АВІАС». У цьому проекті беруть участь близько 1625 автозаправних станцій. Ці АЗС працюють під різними брендами у всіх регіонах України. Загалом їхня кількість становить майже 25% заправних станцій країни ", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на це Антимонопольний комітет за вказані порушення ухвалив  накласти на вищеперераховані фірми штрафи, загальна сума яких становить 4,7 мільярдів гривень.

" Сьогодні ми підсумовуємо результат колосальної роботи і багаторічного судового протистояння Антимонопольного комітету з учасниками змови на українському ринку пального. Попри складні обставини і величезний спротив з боку відповідачів, ми завершили розслідування і прийняли рішення ", - заявила після засідання голова АМКУ Ольга Піщанська.

Зазначимо, що Комітет визначив, що в Україні діє близько 1 625 автозаправних станцій, об’єднаних у проєкт «АВІАС». Це дало змогу дійти до висновку, що він є організованим, координованим та функціонує для погодження цінової і торговельної поведінки учасників. А це порушує конкуренцію між усіма операторами АЗС на ринку України.

Додамо також, що справу щодо можливої змови на ринку палива АМКУ відкрив ще у 2016 році.

Читайте також
Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень Через неякісне пальне українські АЗС оштрафували на 4,6 мільйона гривень
Державна екоінспекція у першому кварталі 2021 року через неякісне пальне оштрафувала АЗС в Україні на 4,6 мільйона гривень. Це майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року, тоді загальна сума штрафів становила 591 тисячу.
У Києві митники затримали елітну "євробляху" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро (фото) У Києві митники затримали елітну "євробляху" - Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро (фото)
Елітний спорткар Lamborghini Aventador за 600 тисяч євро, ввезли з Польщі в лютому 2020 року і ще досі не розмитнили.
Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.
Loading...
Load next