"Заробляли" на видачі тіл померлих: судитимуть лікаря патологоанатома

"Заробляли" на видачі тіл померлих: судитимуть лікаря патологоанатома

Завідувач патологоанатомічного відділення в Олександрії Кіровоградської області відповідатиме в суді за те, що незаконно отримував гроші від родичів померлих за послуги, які не є платними.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Прокурори затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідувача патологоанатомічного відділення за вимагання грошових коштів у родичів померлих по суті за безкоштовні послуги, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, завідувач патологоанатомічного відділення міської лікарні Олександрії разом з медичною сестрою видавали тіла померлих їхнім родичам за винагороду

Зокрема, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за видачу лікарського свідоцтва про смерть, прискорення розтину, підготовку тіл до поховання, що є безплатним. А додатково пропонували не передбачені послуги перукаря, косметолога та бальзамування. Таку роботу оцінювали від 2 тис. до 5 тис. гривень.

Слідство задокументувало 13 епізодів злочинної діяльності.

Медику наразі інкримінують ч. 1,3 ст. 368 КК (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Нагадаємо, Ексголові Тернопільської облради Головка призначили цілодобовий домашній арешт

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні запрацюють нові камери автофіксації порушень ПДР В Україні запрацюють нові камери автофіксації порушень ПДР
За рік функціонування системи кількість зафіксованих подій з ознаками правопорушення знизилася майже в 10 разів.
Loading...
Load next