На Волині Нацполіція викрила масштабні корупційні схеми в медичній сфері

На Волині Нацполіція викрила масштабні корупційні схеми в медичній сфері

Керівники кількох закладів системи охорони здоровʼя області налагодили систему «відкатів» за поставку товарів за бюджетні кошти. Розмір «винагороди» становив 10-20% від загальної суми договору.

Про це повідомляє Нацполіція.

До організації корупційних схем причетні керівники сімох різних лікарень та працівники-уповноважені особи із закупівель. За укладання договір на поставку медобладнання та подальше перерахування бюджетних коштів представники комерційних структур віддавали від 10 до 20 відсотків «відкату», ‒ заявили правоохоронці.

Поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали керівників трьох медичних закладів. Ще чотирьом фігурантам кримінальних проваджень повідомили підозри.

В ході слідства оперативники та слідчі задокументували численні факти отримання посадовими особами лікарень неправомірної вигоди. Лише за кількома договорами вона становить майже 230 тисяч гривень.

Вирішується питання повідомлення затриманим про підозру та обрання усім учасникам корупційних схем запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора. Слідство триває.

Нагадаємо, Амфетамін на 1,5 мільйона гривень: у Києві затримали наркозбувачку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Харківський суд вирішив затримати ексміліціонерку, яка надавала Росії дані добровольчих батальйонів Харківський суд вирішив затримати ексміліціонерку, яка надавала Росії дані добровольчих батальйонів
Ленінський районний суд Харкова 26 жовтня дозволив затримати жінку, яка у 2014-2015 роках під час роботи у міліції «зливала» російським спецслужбам інформацію про учасників добровольчих батальйонів та правоохоронців.
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next