Держаудитслужба виявила фінансові порушення в "Центренерго" на 5,5 млрд грн

Держаудитслужба виявила фінансові порушення в "Центренерго" на 5,5 млрд грн

Державна аудиторська служба України за результатами фінансового аудиту виявила у діяльності ПАТ «Центренерго» порушень на 5,5 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба ДАСУ.

Держаудитслужба виявила фінансові порушення у діяльності компанії на суму 5,5 млрд грн. Відповідні висновки отримані за результатами фінансового аудиту та планової ревізії ПАТ «Центренерго» за період з 1 січня 2022 по 31 серпня 2023 року, - заявили у відомстві.

За інформацією ДАСУ, зобов’язання компанії становлять 15,7 млрд грн. За 2022 рік збиток становив 7,1 млрд грн, за перше півріччя 2023 року – 720,9 млн грн. Як підкреслила голова Держаудитслужби Алла Басалаєва, сумнівні комерційні рішення керівництва компанії призвели до того, що зобов'язання товариства в 1,4 раза перевищують річні доходи.

Крім того, аудит зафіксував продаж електроенергії за заниженими цінами, випадки прихованого кредитування сторонньої комерційної структури, закупівлю мазуту та хімічних речовин не у виробників, а через посередників з додатковою маржею.

Крім того, через невиконання «Центренерго» господарських договорів, у судах розглядаються позовні вимоги кредиторів на суму 4,3 млрд грн.

Відомо, що компанії надіслана вимогу про усунення виявлених порушень. Також матеріали заходів державного фінансового контролю надіслані до Кабінету Міністрів та Служби безпеки України.

Нагадаємо, Розтратили майже 4,5 млн гривень на закупівлях: посадовцям Криворізької міської ради повідомлено про підозру

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря
Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
Заправки, які належать групі Коломойського оштрафували на 4,7 млрд грн
Антимонопольний комітет України визнав дії компаній групи «Приват» олігарха Ігоря Коломойського на ринку бензину і дизпалива антиконкурентними та оштрафував їх на 4,7 млрд грн.
Спільник Семенченка вийшов із СІЗО під заставку 5 млн грн
Євген Шевченко, підозрюваний у справі створення "приватної військової компанії" разом із депутатом Семеном Семенченком, вийшов із слідчого ізолятора під заставу в 5 мільйонів гривень.
Loading...
Load next