Міносвіти уклало з ЮНІСЕФ меморандум щодо створення нових стандартів для укриттів

Міносвіти уклало з ЮНІСЕФ меморандум щодо створення нових стандартів для укриттів

Міністерство освіти й науки України підписало меморандум з ЮНІСЕФ щодо створення нових стандартів для укриттів у школах і дитячих садочках.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Меморандум передбачає створення проєктно-технічної документації та дизайн-проєктів для укриттів у закладах освіти, які будуть використовуватися для побудови нових укриттів у школах і дитячих садочках в Україні.

Нові укриття відповідатимуть державним будівельним нормам і будуть створені для максимального фізіологічного та психологічного комфорту дітей, наголосили у відомстві.

Розроблена проєктна документація буде в загальному доступі для всіх громад України й завантажена в застосунок "Дія". Це дозволить всім громадам зекономити кошти та суттєво скоротити терміни для початку будівництва укриттів, - зазначили у МОН.

Уже у 2024 році перші укриття за новими стандартами облаштує Житомирська міська рада в закладах освіти міста. Надалі проєкт масштабують у межах усієї країни.

У межах підписаного меморандуму буде розроблено проєктно-кошторисну документацію для садочків на 100, 150, 200 і 250 осіб проєктної потужності та для шкіл на 200, 300, 500, 700 осіб, - заявили у відомстві.

Метою проєкту названо сприяння якісному та безпечному офлайн-навчанню.

Нагадаємо, Пів мільйона гривень за послуги з асфальтування дороги: столичного чиновника викрили на одержанні хабара

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next