ВООЗ закликала усі країни підвищити податки на алкоголь і солодкі напої

ВООЗ закликала усі країни підвищити податки на алкоголь і солодкі напої

Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала уряди усіх країн підвищити податки на алкоголь і солодкі напої, щоб зменшити кількість смертей.

Про це повідомляють у відомстві.

В організації наголошують, що більшість країн не використовують податки для стимулювання здорової поведінки серед населення. Щорічно 2,6 мільйона людей помирають від вживання алкоголю і 8 мільйонів людей - через нездорове харчування. Збільшення податку на алкоголь зменшить цю кількість смертей.

Акцизний податок на алкогольні напої застосовується принаймні в 148 країнах на національному рівні. Однак у мінімум 22 країнах вино звільнене від цього податку, більшість з них розташовані в Європейському регіоні. 

Оподаткування шкідливих для здоров’я продуктів сприяє зміцненню здоров’я населення. Це позитивно впливає на суспільство, зменшує кількість хвороб і ослаблення здоров’я, а уряди отримують дохід від надання державних послуг, - заявив директор ВООЗ зі зміцнення здоров’я Рюдігер Креч.

Нагадаємо, У Підмосков'ї знайшли тіло зрадника Іллі Киви - ЗМІ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Понапивалися й курили на борту літака: російських хокеїстів зняли з авіарейсу в Канаді Понапивалися й курили на борту літака: російських хокеїстів зняли з авіарейсу в Канаді
Хокеїстів молодіжних збірних Росії та Чехії зняли з рейсу з канадського Калгарі до Франкфурта-на-Майні.
Loading...
Load next