80 родин переселенців на Київщині отримали оселі

80 родин переселенців на Київщині отримали оселі

В Тарасівці Київської області в день Святого Миколая ще 80 родин переселенців, які втратили своє житло через російську агресію, отримали нові оселі в «Містечку Хансена».

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

З нагоди свята в містечку разом із його новими мешканцями запалили вогники на ялинці. Зробили це спільно з тими, хто береже наші життя та країну, – військовими ЗСУ, - зазначив він.

За словами Кравченка, загалом до кінця грудня в містечку оселяться 147 родин, а це майже 600 дорослих та дітей.

Очільник ОВА висловив вдячність Деллу Лой Хансену, який уже пожертвував близько 70 млн доларів на благодійні проєкти в Україні та планує й надалі інвестувати у відновлення та відбудову.

Будівництво «Містечка Хансена» розпочалося в червні 2023 року. У жовтні сюди вʼїхали перші 80 родин. Тоді мало хто вірив, що можна так швидко і якісно будувати. Але спільними зусиллями ми зробили це, - зауважив Кравченко.

За його словами, Київська ОВА надала всебічну підтримку, допомогла з містобудівною документацією, земельними питаннями, електрикою, зробила дорогу. Також допомогли із введенням в експлуатацію та оплатою за комунальні послуги спільно з місцевою владою.

Як зауважив начальник КОВА, «Містечко Хансена» – це сучасне та комфортне європейське житло, нові оселі оснащені меблями, технікою, текстилем та посудом. Житло надається у безоплатне користування на термін до 5 років.

Крім того, за його словами, у планах також на території містечка побудувати школу на 600 учнів, садочок та бібліотеку.

Вдячний усім, хто доклав чимало зусиль до реалізації проєкту. Щоб ті, хто втратив своє житло через російських окупантів, змогли повернутися до повноцінного життя та мати затишні оселі, - зауважив Кравченко і додав: «Історія кожної родини унікальна. Вірю, що саме тут вони знайдуть сімейний затишок та зможуть швидко адаптуватися».

Нагадаємо, У Харкові прийшли з обшуками в обласну МСЕК

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next