Фільм "20 днів у Маріуполі" потрапив у шортлист "Оскара"

Фільм "20 днів у Маріуполі" потрапив у шортлист "Оскара"

Документальна стрічка про перші дні облоги російськими загарбниками Маріуполя потрапила у шортлист премії “Оскар” відразу у двох категоріях.

Перелік фільмів-претендентів оприлюднили в американській Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Стрічка “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова ввійшла до шортлиста одразу у двох номінаціях: “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” та “Найкращий повнометражний документальний фільм”.

Цей фільм створено у співпраці Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал було відзнято під час перших днів облоги Маріуполя.

Окрім цього, до шортлиста в номінації “Документальний фільм” потрапив ще один фільм про Україну “Звідки куди”. Як зазначається, він показує загальний портрет українських біженців, які мають спільну мету: знайти безпечне місце у вирі війни.

Остаточний перелік номінантів на здобуття премії "Оскар" оголосять 23 січня 2024 року. Сама церемонія відбудеться 10 березня у Лос-Анджелесі, її ведучим стане американський комік Джиммі Кіммел.

Нагадаємо, У NASA завдяки супутниковим знімкам з'ясували, скільки врожаю могли вкрасти окупанти в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь Радник голови МВС заявив, що українці ніколи не здадуть Маріуполь
Денисенко заявив, що окупанти знищують громадянську інфраструктуру та вбивають місцевих у Маріуполі.
Папа Римський помолився за Маріуполь та закликав зупинити війну в Україні (відео) Папа Римський помолився за Маріуполь та закликав зупинити війну в Україні (відео)
Він також висловив жах перед варварством вбивства дітей, безневинних та беззбройних цивільних осіб
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next