В Україні планують запровадити мобільні аптеки в селах та прифронтових регіонах

В Україні планують запровадити мобільні аптеки в селах та прифронтових регіонах

Україна планує запровадити мобільні аптеки в селах та прифронтових регіонах через Укрпошту, щоб покращити доступ до ліків там, де пошкоджена інфраструктура.

У селах і на прифронтових територіях можуть з’явитися мобільні аптеки, розглядається ідея їх роботи на базі Укрпошти, повідомили у Мінреінтеграції.

Як зазначається, у разі запровадження мобільних аптек вони зможуть функціонувати у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також такі аптеки працюватимуть, зокрема, на прифронтових територіях, де наразі суттєво зруйнована медична й аптечна інфраструктура.

Основна увага була приділена питанню отримання АТ «Укрпошта» ліцензії на реалізацію медичних препаратів. Адже право створювати подібні мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств.

Надання поштовому оператору такого права зможе розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року, – зазначили у Мінреінтеграції.

Як зазначається, у випадку реалізації цієї ініціативи планується:

  • Відкриття ліцензованих складів на ключових сортувальних об’єктах Укрпошти, що дасть змогу забезпечити доставку ліків до будь-якого населеного пункту країни вже наступного дня.
  • Забезпечення запасу 10 тисяч найменувань лікарських засобів.
  • Інтеграція з програмою «Доступні ліки».

У мобільних аптечних пунктах діятимуть аналогічні правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати видаватимуться виключно за рецептом.

Нагадаємо, Залужний пояснив за мобілізацію 400-500 тисяч українців: військове командування запит на цифри не робило

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Співробітник "Укрпошти" вимагає 1 млрд євро компенсації за примусову вакцинацію (фото) Співробітник "Укрпошти" вимагає 1 млрд євро компенсації за примусову вакцинацію (фото)
Автор листа вважає примусову вакцинацію неприпустимою і називає шантажем заяви керівництва про відсторонення від роботи та позбавлення заробітної плати без щеплення.
"Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті "Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті
"Укрпошта" з 1 липня тимчасово призупиняє доставку бджіл, за винятком бджолиних маток.
"Укрпошта" випустила марку до Євро-2020 (фото) "Укрпошта" випустила марку до Євро-2020 (фото)
Укрпошта ввела в обіг поштову марку, присвячену Євро-2020, тираж якої становитиме 140 тисяч примірників.
Loading...
Load next