Базова пенсія буде виплачена - Жолнович

Базова пенсія буде виплачена - Жолнович

Мінсоцполітики розраховує дотриматися всіх соцгарантій щодо виплати пенсій за віком та підвищення рівня допомог наступного року, кошти на це передбачені у державному бюджеті.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» наголосила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Хочу заспокоїти усіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком. Левова частка доходів Пенсійного фонду є частиною єдиного соціального внеску, який забезпечують українські платники податків, зокрема, військові. Отже, наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах, і пенсії ми виплачуємо, враховуючи українські доходи. Тож тут ми собі, я думаю, дамо раду, - сказала Жолнович.

Водночас щодо запланованої у березні індексації пенсій вона зауважила, що в цьому питанні існують певні ризики у випадку обмеження фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Зрозуміло, що є побоювання, які висловила перший віцепрем'єр-міністр Юлія Свириденко, але, я думаю, що ми зможемо впоратися. І я би передчасно не хотіла лякати наших пенсіонерів. Можливо, якщо справді будуть такі ризики, ми будемо говорити про індексацію. Але базова пенсія буде виплачена. На це кошти ми з наших власних внутрішніх ресурсів знайдемо, - підкреслила міністр.

Вона також зазначила, що запланований перерахунок низки соціальних виплат у зв’язку із збільшенням з 1 січня прожиткового мінімуму також відбудеться.

Все, що стосується збільшення прожиткового мінімуму з 1 січня, всі допомоги будуть розраховані відповідно до показника, який закладений у державному бюджеті, - сказала Жолнович.

Крім того, у грудні Міністерство соціальної політики уклало угоду із Світовим банком щодо виділення майже 1,2 млрд дол. на покриття базових соціальних видатків в Україні - проєкт INSPIRE має на меті профінансувати 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим категоріям українців.

Міністерство готове масштабувати і вже існуючі проєкти міжнародної допомоги для низки громадян, як-от виплати ВПО, малозабезпеченим категоріям, та шукати додаткові ресурси для забезпечення максимального захисту українців.

Нагадаємо, "Надихались" російським серіалом: у Києві викрили групу юнаків, які пограбували 16-річного хлопця

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Херсоні пенсіонери переказали пенсію від рашистів на потреби ЗСУ У Херсоні пенсіонери переказали пенсію від рашистів на потреби ЗСУ
Після деокупації імена цих сміливих і відданих своїй державі людей буде відомо.
Вихід на пенсію в 65 років: скільки потрібно мати стажу Вихід на пенсію в 65 років: скільки потрібно мати стажу
У разі нестачі страхового стажу його можна докупити.
Нововведення пенсійного фонду: в Україні запрацювали електронні трудові (відео) Нововведення пенсійного фонду: в Україні запрацювали електронні трудові (відео)
Закон України про облік трудової діяльності працівників в електронній формі уже набрав чинності. Внаслідок цього Україна має поступово відмовлятися від паперових трудових книжок.
Loading...
Load next