Заробляли ₴100 000: у Києві та двох областях викрили угрупування, яке продавало канабіс

Заробляли ₴100 000:  у Києві та двох областях викрили угрупування, яке продавало канабіс

Поліцейські Києва спільно зі Службою безпеки України викрили угрупування, яке займалось виготовленням та збутом канабісу, що приносило їм 100 тисяч гривень прибутку на місяць.

Про це повідомляє поліція Києва.

Слідчі слідчого управління поліції за оперативного супроводження працівників кібердепартаменту СБУ і за процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримали зловмисників, які організували масштабну схему з виготовлення та збуту наркотиків.

Наркоділки ретельно дотримувалися конспірації, постійно змінюючи платіжні інструменти, та використовували змінені анкетні дані.

Ми встановили, що організував бізнес 23-річний сумчанин. Він адміністрував Телеграм-канал із продажу канабісу та приймав замовлення від клієнтів. До незаконної діяльності чоловік залучив ще трьох осіб, які займалися вирощуванням конопель, фасуванням та збутом готового товару, який розповсюджували по всій країні за допомогою сервісу поштових відправлень. Такий бізнес приносив їм 100 тисяч гривень прибутку у місяць, - заявив старший слідчий столичного главку поліції Володимир Романенко.

Під час серії обшуків у Києві, Київській та Сумській областях поліцейські вилучили понад 60 кг канабісу, засоби для фасування та пакування й гроші. Орієнтовна вартість вилучених речовин за цінами чорного ринку - близько 18 млн грн.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене організованою групою.

Суд обрав трьом активним фігурантам запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років за гратами з конфіскацією майна.

Нагадаємо, На Харківщині у двох громадах оголосили обов’язкову евакуацію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Закласти закладників: в Україні запрацював чат-бот для викриття збуту наркотиків Закласти закладників: в Україні запрацював чат-бот для викриття збуту наркотиків
В Україні запрацював чат-бот від патрульної поліції, який викриватиме збут наркотиків по всій країні.
В Україні близько 1,5 мільйона осіб вживають наркотики В Україні близько 1,5 мільйона осіб вживають наркотики
В Україні споживають наркотики від 1 до 1,5 мільйона громадян.
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Loading...
Load next