Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим

Уряд розширив можливості призначення допомоги малозабезпеченим

Внутрішньо переміщені особи та українські мігранти, які повертаються з-за кордону, упродовж 6 місяців зможуть отримувати допомогу малозабезпеченим родинам.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Оскільки уряд має на меті підтримати ВПО та українців, які повертатимуться із-за кордону та ще не встигли працевлаштуватись в Україні і не мають власних джерел доходів, допомога призначатиметься на 6 місяців, ‒ заявили у відомстві.

Наголошується, що на допомогу зможуть розраховувати родини, які повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном. А також родини внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Допомога малозабезпеченим призначається родинам, чиї сукупні доходи не перевищують рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї: для працездатних осіб – 55% прожиткового мінімуму (1 665,4 грн), для дітей – 140% (віком до 6 років – 3 588,2 грн, віком 6-18 років - 4 474,40 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 100% (2 361 грн).

Допомога буде нарахована у сумі, що є різницею між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом.

Водночас українців стимулюватимуть до економічно незалежного і самостійного життя. Якщо в родині, яка отримала допомогу, є працездатні особи, які не працюють, вони мають протягом двох місяців після її призначення або працевлаштуватись, або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Нагадаємо, ДБР оголосило підозри екскомандирам "Беркуту" за спроби знищити докази вбивств на Майдані

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу: які програми доступні ВПО можуть отримати міжнародну грошову допомогу: які програми доступні
Окрім державних виплат переселенці можуть розраховувати на міжнародну допомогу.
Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео) Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео)
Отримати допомогу можна подавши заявку до представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Процедура реєстрації доволі проста.
Loading...
Load next