В Україні особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю нададуть грошову допомогу від ООН

В Україні особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю нададуть грошову допомогу від ООН

Уряд погодив пропозицію Мінсоцполітики щодо запровадження додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Допомога призначатиметься особам, які проживають на території України (крім тимчасово окупованих територій та територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) і є отримувачами державної соціальної допомоги як особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю. При цьому розмір відповідної соціальної допомоги у зазначених осіб становить менше ніж 3 250 грн на місяць.

Виплата додаткової допомоги буде проводитися щомісяця протягом трьох місяців у розмірі, що визначається як різниця між 3 250 грн та сумою вищезазначеної отриманої соціальної допомоги, але не менше ніж 100 грн на місяць.

Спільний проєкт реалізується Міністерством соціальної політики України та Всесвітньою продовольчою програмою Організації Обʼєднаних Націй і за узгодженим рішенням сторін може бути продовжений.

Нагадаємо, В Україні запускають сертифікацію операторів протимінної діяльності

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео) Переселенці можуть отримати грошову допомогу від ООН (відео)
Отримати допомогу можна подавши заявку до представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Процедура реєстрації доволі проста.
Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України Відому афганську режисерку евакуювали з Афганістану до України
Сахра Карімі 2019 року стала першою жінкою на посаді директора АфганФільму.
Loading...
Load next