Із 1 березня зміняться критерії для призначення виплат переселенцям: деталі

Із 1 березня зміняться критерії для призначення виплат переселенцям: деталі

З 1 березня в Україні змінений загальний принцип продовження виплат для внутрішньо переміщених осіб – відтепер для розрахунку братиметься сукупний дохід всіх членів родини переселенців.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Ми змінюємо загальний принцип продовження виплат для ВПО. Відтепер для отримання допомоги братиметься до уваги сукупний дохід родини, який у розрахунку на одного члена сім'ї має становити не менше ніж 9 444 грн, тобто чотири прожиткових мінімуми. Ми будемо дивитися на офіційні доходи родин, щоб визначати, чи потрібна допомога. Бо без доходів, наприклад, батька, які можуть бути як мінімальними, так і перевищувати 100 тис. грн, це важко оцінити, - сказала Марчак.

Вона нагадала, що з 1 березня виплати будуть автоматично продовжені пенсіонерам (якщо розмір їхньої пенсії не перевищує 9 444 грн), людям з інвалідністю, дітям-сиротам.

Тобто тим категоріям громадян, які однозначно не можуть працювати, і їм потрібна подальша підтримка держави. Крім того, виплати зможуть надалі отримувати родини, які проживають у зоні бойових дій або в безпечних регіонах, і в яких діти через певні причини не можуть навчатися офлайн. Тобто батьки в таких сім’ях мають за ними доглядати і не можуть працевлаштуватися. Таким громадянам потрібно звернутися із заявою про призначення допомоги, - зазначила заступниця міністра.

На додаткову підтримку від держави також можуть розраховувати ті родини, члени яких за останні 6 місяців здійснювали кроки для здобуття економічної самостійності: встали на облік до служби зайнятості, працевлаштувалися або започаткували власний бізнес.

У якості нашої подяки ми продовжимо їм ще 6 місяців виплачувати допомогу. А от дорослі українці працездатного віку, які не мають дітей і не працюють, виплати не отримуватимуть. Такі люди не мають обмежень, які б заважали їм працювати, тож вони мають знаходити роботу і самостійно забезпечувати себе, - сказала Марчак.

Нагадаємо, Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next