Близько 535 тисяч переселенців отримали у березні виплати автоматично - Мінсоцполітики

Близько 535 тисяч переселенців отримали у березні виплати автоматично - Мінсоцполітики

У березні виплати на проживання автоматично були продовжені для 535 тис. внутрішньо переміщених осіб. Ще 181 тис. осіб допомога була призначена після звернення про її продовження.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

За результатами березня 535 тис. внутрішньо переміщених осіб - передусім з інвалідністю 1 і 2 групи, а також пенсіонери, чий розмір пенсії не перевищує 4 прожиткових мінімумів (9 444 грн) - отримали продовження виплат допомоги для ВПО автоматично, - заявили у відомстві.

У Мінсоцполітики нагадують, що з 1 березня для тих ВПО, які отримували допомогу протягом року або двох, її було продовжено ще на 6 місяців, з урахуванням низки особливостей. Зокрема, першочергово допомога перепризначалась людям, які не можуть працювати, доглядають дітей, важко хворих, осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи. Тому частині ВПО виплати були продовжені автоматично.

Ще частина категорій могли подати відповідні заяви до органів соціального захисту населення або ЦНАП. За підсумками березня, таких родин було 196,1 тис. З них протягом місяця управліннями соцзахисту було опрацьовано і призначено виплати для 98 тис. сімей (особових рахунків) на загальну кількість 181 тис. осіб.

Наголошується, що решта звернень ще знаходяться в опрацюванні. Виплати цим отримувачам буде здійснено в квітні одразу за два місяці – березень і квітень. Подати заяву на перепризначення виплат можна і зараз, адже термін подання заяв був продовжений до 30 квітня. У такому випадку виплати будуть нараховані, включаючи березень.

Нагадаємо, Внаслідок останніх атак по енергосистемі ДТЕК зазнав суттєвих пошкоджень - WP

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next