На Херсонщині відкрили пам’ятник військовим, які захищали Кочубеївську громаду

На Херсонщині відкрили пам’ятник військовим, які захищали Кочубеївську громаду

На Херсонщині відкрили пам’ятник військовослужбовцям 60-ї окремої піхотної бригади, які під час вторгнення армії РФ захищали Кочубеївську громаду.

Про це повідомила Кочубеївська сільська військова адміністрація.

Сьогодні в Кочубеївській громаді в пам’ять про загиблих захисників України урочисто відкрили пам’ятник військовослужбовцям 60 окремої піхотної бригади, якій 24 серпня 2022 року присвоєно почесне найменування “Інгулецька”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українські захисники загинули в ніч з 10 на 11 березня 2022 року під час проведення розвідувальних дій. Окупанти розстріляли їхній автомобіль. На місці загинув старший солдат Павлиш Владислав - 28 років. Зазнали поранень старший солдат Борисенко Олександр - 35 років, старший лейтенант Яковенко Юрій - 54 роки. Поранених військових російські загарбники забрали в полон, а потім у селі Мар’їне розстріляли.

Наступного дня під час бою біля села Орлове, який тривав 4 години, загинули ще п’ятеро захисників, завдяки мужності та героїзму яких колона ворожої техніки була зупинена.

На відкритті пам'ятника були присутні родини загиблих військовослужбовців, побратими та жителі громади.

Нагадаємо, Сили Оборони розширюють плацдарм лівобережжя Дніпра

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф" Російська пропаганда поширює фейк, що Херсонщина "змирилася з переходом під контроль рф"
Такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська.
Рекет, пиятика, перестрілки між собою: чим займаються окупанти на Херсонщині (відео) Рекет, пиятика, перестрілки між собою: чим займаються окупанти на Херсонщині (відео)
"Друга армія світу" почала самоліквідовуватись внаслідок пияцтва.
Окупанти розміщують своїх військових в українській виправній колонії на Харківщині Окупанти розміщують своїх військових в українській виправній колонії на Харківщині
Також на території перебуває військова техніка.
Loading...
Load next