На Тернопільщині затримали двох зловмисників, які за гроші підпалювали обладнання "Укрзалізниці"

На Тернопільщині затримали двох зловмисників, які за гроші підпалювали обладнання "Укрзалізниці"

Мешканці Кременецького району віком 20 та 17 років пішли на співпрацю з окупантом та підпалювали обладнання залізниці. Обох підозрюваних затримали.

Про це повідомляє поліція Тернопільщини.

Після того, як поліцейським повідомили про загоряння релейної шафи поблизу залізничного переїзду в селі Шляхтинці, правоохоронці дослідили, що спецобладнання підпалили умисно, аби зупинити рух потягів . Це своєю чергою призвело б до транспортного колапсу на залізниці.

Займання вдалось загасити, а оперативникам вдалось встановити людей, причетних до скоєння злочину. Це – двоє жителів Кременецького району віком 20 та 17 років.

Як з'ясувало слідство, старший фігурант через месенджер отримав "замовлення" від невідомої особи на знищення залізничного обладнання. Чоловік скинув йому координати релейної шафи, яку необхідно було підпалити. До "справи" зловмисник залучив неповнолітнього товариша.

За допомогою викрутки вони зламали дверцята релейної шафи, облили легкозаймистою рідиною та підпалили комплекс сигнальної установки. Результати виконаної роботи зняли на мобільний телефон та відзвітували замовнику в месенджер. За це на банківську картку отримали 9 тисяч гривень. За оперативною інформацією, замовник перераховував виконавцям кошти через криптогаманці, які використовуються представниками російської спецслужби, ‒ заявили в поліції.

Згодом правоохоронці також встановили, що наприкінці 2023 року 20-річний хлопець підпалив ще й релейну шафу на залізничному перегоні неподалік Тернополя. Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили одяг та взуття, в якому зловмисники вчиняли злочини, викрутки, мобільні телефони з доказами переписки із "замовником".

Обом хлопцям слідчі оголосили підозри за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) та ч. 1 ст. 277 (пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про повідомлення підозри 20-річному фігуранту за ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність) ККУ.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його неповнолітньому спільнику – особисте зобов’язання.

Нагадаємо, Понад 200 психологів отримають знання за ізраїльською програмою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next