У Києві серед освітніх закладів виявили понад ₴400 мільйонів неефективних витрат бюджетних коштів

У Києві серед освітніх закладів виявили понад ₴400 мільйонів неефективних витрат бюджетних коштів

Державна аудиторська служба України за результатами перевірки Департаменту освіти і науки КМДА виявила порушень на понад 400 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба ДАСУ.

Під час аудиту Департаменту освіти і науки КМДА виявлено багаторічні численні порушення з боку столичних посадовців, - йдеться в повідомленні.

За інформацією аудиторів, близько 300 млн грн столиця витратила на підготовку спеціалістів робітничих професій, які після навчання не влаштувалися на роботу в Києві або працевлаштувалися не за спеціальністю. Ще 37 млн грн зі столичного бюджету було витрачено на розробку проєктної документації, яка готувалася для будівництва та реконструкції 15 закладів освіти.

Проте фактично роботи так і не розпочалися. Після внесення у 2022-2023 рр. ряду законодавчих змін ці проєктні рішення потребують корегувань, а відповідно – додаткових фінансових витрат.

При цьому, зазначили в ДАСУ, понад 81 млн грн було скеровано на зведення дитячого садка №536 на вулиці Бахмацька, 35, будівництво якого завершилося в 2021 році, проте заклад два роки не вводився в експлуатацію.

Також майже 3 млн грн було витрачено на охорону та утримання будівель, які не використовуються в освітньому процесі. Натомість не було вжито достатніх заходів, які б дозволили збільшити доходи навчальних закладів від оренди майна, що вилилося у недоотримання понад 6 млн грн, - додали аудитори.

У ДАСУ наголошують, що за результатами аудиту надали рекомендації для виправлення виявлених недоліків, а також поінформували правоохоронні органи про результати контрольного заходу.

Нагадаємо, Німеччина та Франція дозволили виробнику танків KNDS створити підрозділ в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Фінансова грамотність як шлях всупереч «епосі бідності» Фінансова грамотність як шлях всупереч «епосі бідності»
 Коли ви вперше почули про фінансову грамотність? Пам’ятаєте, як задумались над здобуттям фінансової освіти?
Loading...
Load next