Завдання ЗСУ на 2023 рік — зробити війну відчутною для росіян: стаття Залужного та Забродського

Завдання ЗСУ на 2023 рік — зробити війну відчутною для росіян: стаття Залужного та Забродського

Зважаючи на те, що існують усі підстави вважати, що війна триватиме у 2023-му, важливо розуміти, які перспективи у ній чекають на українців.  Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і перший заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Михайло Забродський вирішили відповісти на деякі ключові запитання, що стосуються війни в України наступного року.

У Центрі стратегічних комунікацій виділили головні тези зі статті Залужного та Забродського.

Якою буде подальша мета росіян?

Імовірно, війська рф намагатимуться вийти на адміністративний кордон Донеччини та захопити Запоріжжя, Дніпро, Миколаїв і Одесу. Не виключено, що окупанти повернуться до задуму захопити Київ.

Крим – ключовий фактор?

Півострів – основа для ліній комунікацій на південному стратегічному фланзі російської агресії. Але реальний центр тяжіння рф у війні – безкарність.

Що буде, якщо рф втратить Крим?

рф втратить базу для Чорноморського флоту, аеродромну мережу, значну кількість запасів матеріальних засобів і, найімовірніше, значну кількість особового складу і техніки. Однак всі ці втрати росіяни з часом можуть поповнити.

Що потрібно для контрударів ЗСУ?

Треба оперативні угруповання та сучасне озброєння. Це, своєю чергою, потребує консолідації зусиль всіх країн-партнерів, часу і значних видатків.

 Як нівелювати диспропорцію між силами України та росії?

Україні потрібні системи озброєння та боєприпаси з більшою дальністю дії. При цьому високотехнологічне озброєння треба проектувати та виготовляти і в самій Україні. Через віддаленість бойових дій росіяни не сприймають втрати болісно. Завдання ЗСУ на 2023 рік — зробити війну відчутною для росіян.

Якої допомоги потребує Україна від партнерів?

У 2023-му ми так само потребуватимемо військово-технічної та грошової допомоги. Також не можна виключати імовірність прямого втягування росією провідних країн в ядерний конфлікт, за яким напряму проглядається перспектива Третьої світової війни.

Нагадаємо, Данілов запевнив, що рф досі хоче знищити Україну та її політичне керівництво.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next