На Закарпатті змонтували перші 20 м євроколії, яка з'єднає Чоп та Ужгород

На Закарпатті змонтували перші 20 м євроколії, яка з'єднає Чоп та Ужгород

На Закарпатті за участі прем’єра Дениса Шмигаля та голови Укрзалізниці Євгена Лященка змонтували перший символічний прогін довжиною 20 м євроколії між Чопом та Ужгородом

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Важливий день для транспортної сфери нашої країни. Незабаром в обласному центрі Закарпаття стартує будівництво європейської колії від станції Чоп до перону залізничного вокзалу Ужгород, – заявив заступник голова ЗОДА.

За словами Білецького, 22-кілометровий відрізок одноколійної залізничної ділянки (1435 мм) встановлять всередині широкої (1520 мм) колії, яка уже існує. 11 квітня урочисто змонтували перший символічний прогін, довжиною 20 м за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та  голови правління АТ "Укрзалізниця"  Євгена Лященка. 

Будівельні роботи планують розпочати у травні 2024 року та завершити уже до кінця 2025 року. У перспективі на вокзалі Ужгорода заплановано облаштувати пункт митного і прикордонного контролю, аби не було потреби зупиняти поїзди на державному кордоні.

Будівництво залізничної колії європейського стандарту – важливий крок для інтеграції нашої країни в Євросоюз. Адже йдеться не лише про покращення у транспортній галузі, це і крок для поглиблення економічних зв’язків, розвиток туризму тощо, – додав Мирослав Білецький.  

Нагадаємо, На Харківщині евакуйовуватимуть населення із 47 прифронтових міст ‒ ОВА

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Буковині утворилось провалля під залізничною колією: поїзд Чернівці — Київ змінює маршрут (фото) На Буковині утворилось провалля під залізничною колією: поїзд Чернівці — Київ змінює маршрут (фото)
Це складне просідання ґрунту, внаслідок якого утворилася яма глибиною у 6 метрів. Яма за розмірами дуже велика — потрібно декілька машин гравію, щоб її засипати.
У Запоріжжі зійшли з рейок кілька вантажних вагонів: затримуються пасажирські поїзди (відео) У Запоріжжі зійшли з рейок кілька вантажних вагонів: затримуються пасажирські поїзди (відео)
Через сходження вагонів кілька пасажирських рейсів курсуватимуть зміненим маршрутом.
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
Loading...
Load next