У Міноборони пояснили, за яких умов продовжать термін оновлення військово-облікових даних

У Міноборони пояснили, за яких умов продовжать термін оновлення військово-облікових даних

У Міністерстві оборони України вважають, що нині немає підстав для того, щоб продовжувати термін для оновлення військово-облікових даних. Водночас там припускають, що це, ймовірно, можуть зробити, якщо станеться якийсь форс-мажор.

Про це розповів речник оборонного відомства Дмитро Лазуткін в етері телемарафону.

Він каже, що застосунок «Резерв+», у якому можна оновити дані, зараз працює без збоїв, тому подати інформацію про себе наразі може кожен військовозобов’язаний, призовник та резервіст. А тому, за словами Лазуткіна, підстав для продовження терміну на оновлення даних зараз немає.

Але водночас може трапитися якась форс-мажорна історія, і тоді, вочевидь, варто буде продовжити цей термін. Залежатиме від того, з яким темпом надалі будуть оновлювати свої дані ті, хто мають це зробити, — припустив речник Міноборони.

Зазначимо, раніше народний депутат Володимир Ар’єв заявив, що хоче зареєструвати законопроєкт, який збільшить термін оновлення військово-облікових даних до 150 днів. На його думку, всі ті, від кого вимагають оновити ці дані, не встигнуть зробити це протягом 60 днів, як того вимагає закон про мобілізацію.

Інший народний депутат та член парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Федір Веніславський назвав ініціативу Ар’єва «політичним піар-ходом».

Нагадаємо, Глава МЗС Бельгії пропонує позбавити Угорщину права голосу в Євросоюзі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 15 липня Головні новини України за 15 липня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Loading...
Load next