90% рятувальників та поліцейських заброньовано, – МВС

90% рятувальників та поліцейських заброньовано, – МВС

Прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції. 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.

Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС, — наголосив міністр внутрішніх справт Ігор Клименко.

Зазначається, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, Латвія збільшила квоту для реабілітації українських військових до 200 пацієнтів на рік

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео) Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)
Внаслідок лісових пожеж у Туреччині загинуло чотири особи та ще 183 особи постраждало.
Головні новини України за 28 червня Головні новини України за 28 червня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next